Звезда срушила „грађевинаре“

63

Фудбалери Црвене звезде начинили су још један важан корак ка освајању шамшпионске титуле, пошто су у 27. колу првенства Србије савладали Рад резултатом 2:0.

Са великом жељом фудбалери Црвене звезде ушли су у меч против „грађевинара“ како би што пре поништили кикс из претходног кола. Већ у трећем минуту, поништен је гол Филипа Касалице након што је одлично испратио акцију Лазовића. Исто се поновило и у 13. минуту игре када је црногорски репрезентативац такође одлично испратио дешавања на терену, али је изнова био бржи од одбране гостију. Између ова два момента, Мрђа је имао још један покушај, али је његов ударац укротио Даниловић. По левој страни добро су комбиновали Касалица и Мијаиловић, а овај други се нашао у идеалној прилици, налазио се сам у непосредној близини гола Рада и недостајало му је мало концентрације и среће да се упише у стрелце.

Бројни промашаји у првом полувремену нису деморалисали црвено-беле, који су наставили да јуришају ка голу тима са Бањице. Лазовић је поново имао одличан соло продор, сличан поменутом са почетка утакмице, ипак без поготка. И коначно на истеку пола часа игре, брзоноги Мрђа се стуштио ка голу ривала, упутио повратну лопту коју је један дефанзивац „грађевинара“ зауставио руком, а судија Филиповић показао на белу тачку. После доста психолошког рата са голманом Даниловићем, капитен Милијаш је одапео „левицу“ и довео свој тим у вођство. До краја првог дела није било озбиљнијих прилика, изузев покушаја Нинковића из волеја, међутим лопта је прохујала поред стативе. Треба истаћи и да су током првих 45 минута изабраници Славише Стојановића имали одличну подршку са трибина.

У наставак меча Црвена звезда ушла је решена да другим поготком отклони све дилеме око победника. Управо се то догодило у 48. минуту. Милијаш је одлично извео ударац из угла, Мрђа је био највиши у скоку и по други пут на данашњем сусрету матирао Даниловића. Ово је уједно најбољем стрелцу црвено-белих и шампионата Србије био 18. погодак у сезони. До краја сусрета, Милијаш и другови су држали лопту у поседу без превеликих амбиција у нападу. Са друге стране, ни противник није озбиљније успео да угрози Бајковића. Оно што ипакм упркос победи, може да брине тренера Стојановића је повреда Саве Павићевића који је у финишу изашао из игре, а уместо њега прилику је добио Крнета.

На најбољи могући начин, тријумфом, најтрофејнији српски клуб се вратио на победнички колосек и три кола пре краја налази се на лидерској позицији са три бода предности у односу на другопласираног.

Наредног викенда клуб из Љутице Богдана гостује Слободи из Ужица и уколико савлада тим Љубише Стаменковића, имаће прилику да у дуелу са ОФК Београдом након шест година врате титулу у најтрофејнију салу фудбалског клуба са ових простора.

Црвена звезда – Рад 2:0 (1:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 12.690. Судија: Дејан Филиповић (Београд). Стрелци: Милијаш у 33′ (из пенала) и Мрђа у 48′.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Мијаиловић, Павићевић, Келхар, Печник, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Лазовић, Касалица, Мрђа.
Резерве: Рајковић, Петковић, Крнета, Гогић, Савићевић, Ракић, Оњило.
РАД: Даниловић, Ћирковић, Станојевић, Ињац, Лазевски, Гњатић, Распоповић, Урошевић, Милошевић, Родић, Кнежевић.
Резерве: Јовановић, Колунија, Бабић, Марковић, Михајловић, Радивојевић, Ранђић.

Претходни текстЦрвено-беле изједначиле у финалу
Следећи текстАбрахам зауставио Сјеклоћу