Пораз црвено-белих у вечитом дербију

82

Фудбалери Црвене звезде су поражени у 146. вечитом дербију, који је одигран на стадиону ЈНА. Након 90. минута игре, домаћин је славио резултатом 2:1, и примакао се на 3 бода заостатка.

Први напад Црвене звезде који је завршен покушајем Мрђе није наговештавао веома лош улазак у меч црвено-белих. Партизан је у првих 15 минута везао неколико добрих напада и створио три добре прилике. Бајковић је био најзаслужнији за то што резултат није био промењен у раној фази меча, јер је сјајно реаговао приликом ударца Шкулетића. А онда, тек што је Црвена звезда успела да повеже редове и пребаци тежиште на половину Партизана, Станковић је са леђа оборио Мрђу и Мажић је показао на белу тачку. Лопту је  на „креч“ наместио Милош Нинковић, али није успео у 25. минуту да донесе Звезди предност, јер је Лукач ухватио живу лопту.

Одмах у следећем напшаду, слободан ударац је досуђен за Партизан на 25 метара од гола. Дринчић је упутио оштар и веома прецизан ударац, а Бајковић је био немоћан . 1:0 за домаћина. Ипак, Звезда је имала најбољу могућу шансу да изједначи у 32. минуту. Трајковић је по ногама ударио Мрђу, и судија је поново оправдано показао на белу тачку. Овога пута, Никола Мијаиловић је преузео одговорност, али ни он, попут Нинковића, није успео да затресе мрежу. До краја полувремена није било прилика за гол.

У наставку утакмице, обе екипе су покушале да агресивном и борбеном игром створе доминацију на средини терена. Ипак, све до 56. минута није било стопостотних прилика за гол, а онда је Волков лоше интервенисао након центаршута Милијаша, лопта је стигла до Мрђе који снажно шутира и погађа мрежу за изједначење и велику радост. Било је очекивано да овај погодак Мрђе донесе психичку стабилност црвено-белима, која је била пољуљана након два промашена једанаестерца, што се и догодило. Исто тако, за очекивати је било да ће домаћин кренути на све или ништа, као и да ће како време буде одмицало постати све нервознији. Тренер црно-белих је већ у 70. минуту извршио све три измене, док је Стојановић у 69. минуту уместо Лазовића у игру увео Петковића. Марко Петковић је, на изненађење многих, утакмицу одиграо испред Печника, који је наставио да наступа на позицији десног бека. Тек у самом финишу утакмице, и Филип Касалица и Ђорђе Ракић су добили своју прилику.

Ипак, у 89. минуту, након дуела Мрђе са противничким фудбалером, уследио је контра-напад и центаршут који је у мрежу Бајковића одличним ударцем спровео Којић, за коначан резултат и пораз Црвене звезде у 146. вечитом дербију. Утисак остаје да у оваквим утакмицама екипа која промаши два једанаестерца, ни не може да се нада победи, а каква-таква утеха црвено белима је бољи међусобни скор са вечитим ривалом, захваљујући постигнутом голу у гостима.

Партизан – Црвена звезда 2:1 (1:0)
Стадион: Партизана. Гледалаца: 28.000. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Дринчић у 27′ и Којић у 89’минуту за Партизан, а Мрђа у 56. минуту за Црвену звезду.
ПАРТИЗАН: Лукач, Волков, Станковић, Трајковић, Вулићевић, Дринчић, Брашанац, Нинковић, Живковић, Лазовић, Шкулетић.
Резерве: Живковић, Обрадовић, Марковић, Пантић, Лука, Малбашић, Којић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Печник, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Ковачевић, Гогић, Нинковић, Милијаш, Лазовић, Мрђа.
Резерве: Рајковић, Петковић, Крнета, Савићевић, Касалица, Ракић, Оњило.

Претходни текстЗвезда победом започела одбрану титуле
Следећи текстТри медаље за црвено-беле на Европским куповима