Пораз Звезде у Шапцу

32

Рукометаши Црвене звезде поражени су против Металопластике на гостовању у Шапцу резултатом 30:32 у четвртом колу плеј-офа. Црвено-бели су у овој утакмици приказали два потпуно различита лица, од сјаја у првом делу игре, до великог пада у наставку сусрета.

Звезда је на почетку потпуно изненадила домаћи тим вођством од 3:0. Било је и 7:2, а нешто касније и 9:3. Одбрана је одлично функционисала, а у нападу је све ишло по рецепту из вечитог дербија. Имали су црвено-бели и велику подршку са трибина и у тим тренуцима све је било како се само пожелети може. Металопластика је ипак успела да приђе на минус три (9:12), али су Звездини рукометаши поново заиграли у пуном сјају и до полувремена су вратили шест голова предности (18:12). Млади голман Звезде Владимир Цупара имао је неколико успешних интервенција у првом делу игре и заслужан је за лепу предност коју су изабраници тренера Перуничића стекли у првих 30 минута игре.

Металопластика је у наставку утакмице лагано топила предност београдског тима. Најпре су преполовили вођство Звезде (16:19), а затим су успели да дођу и до изједначења (22:22). Црвено-бели у другом делу игре нису личили на себе. Срљали су из грешке у грешку, али су и судије у неколико наврата погурале домаћу екипу. Шапчани су повели са 25:24, а Звезда није искористила неколико шанси да поново стигне до предности. Металопластика је у једном тренутку стигла и до три разлике (28:25) и било је јасно да ће београдски тим тешко стићи до бодова на тешком гостовању. Голман Косановић је на овом мечу успео да одбрани два седмерца Звездиној легенди Жикици Милосављевићу, који је постигао четири поготка за Металопластику. Домаћи су до краја успели да сачувају предност, а Звезди остаје да жали за великом шансом коју је пропустила. Дуго ће црвено-бели памтити великих шест голова предности са полувремена и хорор који је уследио у наставку утакмице.

Најбољи у гостујућем тиму били су Божо Анђелић са осам голова, затим Милан Павлов са шест и Огњен Кајганић са пет погодака, док одбрана Звезде није имала решења за расположеног Немању Грујичића који се девет пута уписао у стрелце.

Металопластика – Црвена звезда  32:30 (12:18)
Шабац, Спортска хала Зорка. Гледалаца: 3000. Судије: Мошорински (Нови Сад) и Панџић (Зрењанин). Седмерци: Металопластика 4 (2), Црвена звезда 2 (2). Искључења: Металопластика 4, Црвена звезда 12 минута.
Металопластика: Холперт, Миловановић, Алексић, Палевић, Марјановић 3, Канкараш 1, Медурић 2, Владисављевић, Обрадовић 3, Марковић, Арсић (10 одбрана), Грујичић 9, Митровић 2, Продановић 3, Милосављевић 4 (2), Драгаш 5.
Црвена звезда: Лазовић 2, Пантелић, Алчаковић 4, Ољача, Денић, Лазић 1, Митровић 4, Косановић (2 седмерца), Павлов 6, Шотић, Цупара (7 одбрана), Огризовић, Нешовановић, Кајганић 5, Анђелић 8 (2), Антељ.

Црвена звезда је на овом мечу била ослабљена неиграњем Војислава Брајовића, а ниједна екипа у плеј-офу још увек није забележила победу на гостујућим теренима. После некомплетног четвртог кола црвено-бели су четврти на табели са два освојена бода, а у следећем колу дочекују Војводину.

Претходни текстЦрвено-беле славиле против Књаз Милоша
Следећи текстПораз црвено-белих у полуфиналу