Звезда увећала предност пред дерби

87

У оквиру 25. кола фудбалери Црвене звезде дочекали су екипу Радничког из Ниша. Мераклије су на највећи српски стадион дошле са префиксом најбољег одбрамбеног тима у Лиги и екипе која је последња успела да откине бодове изабраницима Славише Стојановића. Било је то у десетом колу шампионата када је на Чаиру сусрет завршен нерешено 1:1.

На самом старту дуела била је видљива жеља црвено-белих да што пре дођу до гола и тако олакшају себи пут до 15. узастопне победе. Због жутих картона суспендовани за меч са Нишлијама били су Марко Петковић, Никола Мијаиловић и Филип Касалица, док је ван строја због повреде Абиола Дауда. Прву прилику Црвена звезда имала је у 18. минуту када је Ђорђе Ракић стигао до лопте пре голмана гостију, додао је до Мрђе који је шутирао, међутим, његов ударац односно лопту на путу ка мрежи скренуо је у корнер дефанзивац Радничког.

Прилику коју је добио, Ђорђе Ракић у првих 45 минута добро је искористио и учествовао је у свакој претећој акцији свог тима. Он је био у главној улози и у 34. минуту када је Филиповић поново одбранио свој гол. У самом финишу покушао је ударцем и Ковачевић након повратне лопте Мрђе. У последњим тренуцима првог полувремена виђен је прави карамбол у казненом простору Радничког, али Лазовић, Нинковић и Мрђа нису успели да пронађу лопти пут до мреже. На одмор се отишло почетним резултатом.

У наставку, уследио је још већи притисак изабраника Славише Стојановића на гол ривала. Присутни на београдској Маракани могли су да виде праву опсаду гола Радничког која је резултирала поготком Ђорђа Ракића у 49. минуту. Ковачевић је одузео лопту на центру, упослио Нинковића а овај још једном феноменалном асистенцијом Ракића који у стилу великих мајстора пребацује голмана Павловића и доводи свој тим у вођство. Од тог тренутка, на терену је постојао само један тим. Резултат највећег ривала додатно је утицао на агресивност Милијаша и другова. Стручни штаб црвено-белих одлучио је да замени Ракића, Лазовића и у самом финишу Мрђу, а уместо њих прилику су добили Гогић, Савићевић и Оњило. Тачку на било какву неизвесност у 74. минуту ставља најбољи стрелац шампионата Драган Мрђа. Примио је лопту из дубине, заобишао чувара мреже гостију и поентирао за коначних 2:0.

У наредном 26. колу црвено-бели одлазе на мегдан највећем ривалу са шест бодова предности и уколико славе, осносно забележе 16. узастопну победу исход првенствене трке биће и дефинитивно познат. Тај сусрет игра се у суботу 26. априла са почетком у 19 сати.

Црвена звезда – Раднички Ниш 2:0 (0:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 16.230. Судија: Дејан Сантрач (Павлиш). Стрелци: Ракиж у 49′ и Мрђа у 74′ минуту.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Ненадић, Павићевић, Келхар, Печник, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Лазовић, Ракић, Мрђа.
Резерве: Рајковић, Араухо, Крнета, Јовановић, Гогић, Савићевић, Оњило.
РАДНИЧКИ НИШ: Филиповић, Пауљевић, Павловић, Булатовић, Косорић, Ћулум, Крстић, Стојановић, Јовановић, Пејчић, Тришовић.
Резерве: Перић, Петровић, Коларевић, Марјановић, Петровић, Јелић, Миленковић.

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Славиша Стојановић, упркос 15. узастопној победи својих фудбалера, није био у потпуности задовољан утакмицом против Радничког из Ниша.

Тренер црвено-белих је свестан да је важност утакмице донекле спутала његове изабранике да пруже бољу партију.

Било нам је теже да играмо, због императива победе. Нисмо одиграли добро као у неким ранијим мечевима, правили смо грешке. Неколицину рупа у нашој одбрани је Раднички могао да искористи, срећом, није. Лакше нам је сада када пред дерби имамо оволику предност. Али, тек ћемо се припремати за тај дуел – рекао је Стојановић, осврнувши се на учинак појединаца:

Ракић је био одличан и у офанзиви и у дефанзиви, док је Ненадић био добар, али у нападачким акцијама могао је и боље – рекао је Стојановић, и напоменуо да Црвена звезда у сваком мечу иде на победу, и да ће тако бити и у суботу.

Претходни текстПетковић МВП, Миленковићева најталентованија
Следећи текстРадоњић: 40 минута нас дели од Евролиге