Звезда славила у вечитом дербију

91

Рукометаши Црвене звезде савладали су екипу Партизана у трећем колу плеј-офа за пласман од првог до шестог места резултатом 27:21 у београдској дворани Шумице. Црвено-бели су водили током читаве утакмице и нису дозволили црно-белима да преокрену ни у тренуцима када су изабраници Ненада Перуничића на паркету због бројних искључења имали само три играча у нападу.

Црвена звезда је боље отворила утакмицу и имала минималну предност од 4:3. Два поготка постигао је Стефан Алчаковић, а Божо Анђелић се сјајном финтом ослободио свог чувара и био стрелац Звездиног четвртог гола. Затим је Огњен Кајганић снажним ударцем повисио на 5:3. Ривал није имао решење за ову тројицу расположених рукометаша. Након тога је Алчаковић постигао леп гол готово из мртвог угла, а Лука Денић на асистенцију Кајганића доноси домаћем тиму прву осетнију предност од три гола (7:4).

Звезда је у одбрани играла изузетно пожртвовано и терала је противнички тим на грешке својом жустром дефанзивом. Гости су успели да приђу на гол заостатка погоцима Беочанина и Маркићевића, а затим је капитен Звезде Милан Павлов постигао погодак са играчем мање. Узвратио је Виктор Матичић ретко лепим голом у паду. Кајганић је још једном погодио, а надовезао се и Павлов голом из седмерца и црвено-бели су поново стигли на плус три (10:7).

Изабраници Ненада Перуничића се ту нису зауставили. Божо Анђелић је са два узастопна поготка први пут на мечу довео свој тим до предности од четири гола (12:8). Кајганић је био нерешива енигма за одбрану Партизана. Са два поготка у низу донео је црвено-белом тиму вођство од пет разлике (14:9) у 29. минуту. До краја првог дела игре Анђелић је закуцао лопту у угао гола црно-белих, а Марсенић је смањио на 11:15 у последњим секундама. Звезда је у првом полувремену приказала јако добру игру, а наставак меча био је веома занимљив.

Алчаковић и Анђелић су погодили за највећу предност Црвене звезде до тада од шест голова (17:11), а онда је уследила серија искључења за играче домаћег тима. Марко Пантелић је зарадио треће искључење и за њега је меч био завршен, али ни два играча мање нису спречила Алчаковића да се упише у стрелце и у први мах сачува Звездин капитал од шест погодака разлике (18:12). Међутим то није било све од стране судија, јер је Павлов зарадио искључење, па су црвено-бели један краћи период на терену имали чак три играча мање.

Ни то није била препрека за ове вечери сјајног Стефана Алчаковића, који је погодио у тренутку када је Звезда имала два рукометаша мање од ривала за предност од 19:13. Вечити ривал је ипак успео да смањи на 17:19 са два узастопна поготка Божидара Маркићевића. У том периоду је и тренер Звезде Ненад Перуничић добио жути картон због протеста.

Надахнуту чету црвено-белих ништа није могло да заустави у првом вечитом дербију у овој сезони, па је Вук Лазовић својим првим и јединим голом на мечу довео Звезду до предности од 21:18, а затим је погодио и незаустављиви Алчаковић за плус четири. Партизан је запретио са два поготка у низу Љубомира Јовановића и смањио на 20:22. Кајганић је правом бомбом у 54. минуту вратио Звезди три гола предности (23:20). Марсенић је смањио на 21:23 и било је то све што су рукометаши Партизана урадили на овом мечу.

После неколико промашаја на обе стране, Звезда је убитачним финишом решила питање победника ове утакмице серијом од 4:0. Денић, Анђелић, Алчаковић и Кајганић су редом тресли мрежу и црвено-бели су у великом стилу славили своју 29. победу у историји вечитих дербија, а прву у овогодишњем плеј-офу.

Сјајном игром издвојила су се тројица рукометаша Звезде, која су збирно постигла 21 од 27 голова свог тима. Стефан Алчаковић се осам пута уписао у стрелце, Огњен Кајганић је постигао седам голова, док је Божо Анђелић шест пута био прецизан. Сваки од њих је дао немерљив допринос овом тријумфу, а Кајганић је доминирао на терену и у одбрани и у правовременим асистенцијама саиграчима. У пораженој екипи издвојили су се Љубомир Јовановић са шест и Божидар Маркићевић са пет погодака.

Црвена звезда – Партизан  27:21 (15:11)
Дворана: Шумице. Гледалаца: 1000. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Црвена звезда 1 (1), Партизан 4 (3). Искључења: Црвена звезда 18, Партизан 16 минута.
Црвена звезда: Лазовић 1, Пантелић, Алчаковић 8, Ољача, Денић 3, Лазић, Митровић, Косановић, Павлов 2 (1), Шотић, Цупара, Огризовић, Нешовановић, Кајганић 7, Анђелић 6, Брајовић.
Партизан: Живковић, Јовановић 6, Мандић 1, Миломир Радовановић, Максић, Вуковић, Михаило Радовановић, Матичић 3 (2), А. Радовановић 2, Костадиновић, Беочанин 1, Рашић, Маркићевић 5 (1), Марсенић 3, Сретеновић, Ристановић.

Црвена звезда је забележила прву победу у плеј-офу и сада заузима четврто место на табели са два бода колико имају и Партизан и Железничар, али црвено-бели имају бољу гол разлику од поменутих ривала. Испред су Металопластика, Војводина и Раднички са по четири бода. У следећем колу Звезда гостује против Металопластике у Шапцу већ у среду.

Претходни текстКарте за Ф4 у продаји и на Маракани
Следећи текстЗапажени резултати црвено-белих на Купу Београда