Стојановић: Опрезно на Нишлије

41

Још шест утакмица остало је фудбалерима Црвене звезде до краја првенствене трке. Нова препрека Милијаша и другове очекује већ сутра, када ће црвено-бели дочекати екипу Радничког из Ниша.

Променљива форма „Реала са Нишаве“ никако не сме да завара, а управо о томе су и говорили тренер Црвене звезде Славиша Стојановић и дефанзивац Саво Павићевић, који упозоравају да је Раднички изузетно квалитетна екипа.
Још једном наглашавам да нас очекује веома тешка утакмица против доброг противника. Раднички је заиста добра екипа, која има доста добрих играча. За креацију је задужен Стојановић, који је и мозак екипе. Њему раме уз раме је и Крстић, и њих двојица су најбитнији шрафови у везном реду и веома су непредвидиви. Ту је и Тришовић који може играти на две позиције, игра у дефанзивној линији али има изванредан ударац левом ногом. Ћулум, као веома висок штопер, што је и иначе одлика свих њихових штопера. Пауљевић који делује по десној страни, и има капацитет да се понавља у нападу. Капитен Павловић, Пејчић… Кажем, то је једна стабилна екипа веома искусна, која има тачно распоређене улоге у свом тиму. Тешка утакмица нас чека, али као и увек, ми се питамо. Свесни смо квалитета противника, али свесни смо и својих квалитета. Уколико будемо на свим нивоу, сконцентрисани искључиво на терен, уз помоћ наших навијача, можемо до новог тријумфа – рекао је Стојановић.
Фудбалер који уз Дејана Келхара чини стуб Звездине одбране овог пролећа, Саво Павићевић, свестан је тежине утакмице која ће бити одиграна у уторак 22. априла са почетком у 18. часова.
Знамо да је Раднички добар и чврст тим, и да нам сутра неће бити нимало лако. Улог је изузетно велики, али знамо чему тежимо. Надамо се победи, како бисмо задржали предност у односу на вечитог ривала. Сигурно да прија када знамо да имамо 14 победа у низу, и ја се надам да ћемо сутра остварити и 15. али оно што је најважније је да у мају будемо први – рекао је Павићевић.
Стојановић за сутрашњи мећ неће моћи да рачуна на Дауду који је већ извесно време ван строја, као ни на играче који су суспендовани због картона.
Проблема са повредама немамо, не рачунајући Дауду који је тек почео да тренира, али имамо неколицину суспендованих играча. Због картона, остали смо без Петковића, Мијаиловића и Касалице, тако да ћемо морати да реагујемо. Немам луксуз да тактизирам и евентуално сачувам неке играче од добијања картона, јер морамо изаћи у најјачем саставу – напоменуо је Стојановић, и прокоментарисао да не размишља о статистикама, као ни вечитом дербију.
Наравно да је лепо кад побеђујемо, када смо први, али тек у мају ћемо подвући црту и видети где смо и шта смо урадили. Сви пишу већ сада о дербију, и то и јесте посао новинара, али мој посао је да се сконцентришем на прву наредну утакмицу. Очекујем  да и играчи исто тако размишљају, и верујем у позитиван резултат на сутрашњој утакмици – закључио је Стојановић.

Претходни текстХристос васкрсе! Ваистину васкрсе!
Следећи текстКарте за Ф4 у продаји и на Маракани