Еврогол Милијаша за ново славље црвено-белих

103

Фудбалери Црвене звезде су 14. пут заредом подигнутих руку напустили фудбалско игралиште. Са неугодног гостовања у Новом Пазару, црвено-бели су однели три бода, и направили још један велики корак ка зацртаном циљу.

Нови Пазар је и овој утакмици показао да је изузетно незгодан домаћин. Утакмица је почела веома борбено, и током првог полувремена, осим много трчања и пожртвованости, није виђено много лепих потеза, нити прилика за гол. Терен у Новом Пазару није био у добром стању за игру, услед лоших временских услова који су последњих дана задесили готово све градове у Србији. И поред мало прилика, мрежа домаћина се у 17. минуту ипак затресла, и то након фантастичног гола Ненада Милијаша из слободног ударца. Прекршај је начињен управо над Милијашем, а Звездин капитен је сјајно шутирао са 30. метара, и правим евро-голом донео Звезди предност.

Одмах након водећег гола, и Мрђа је био у солидној прилици да повећа предност. Шутирао је, данас једини Звездин прави нападач, врло добро, али је овога пута голман Пазараца био спреман, и добро интервенисао. Једину прилику домаћин је имао у самом финишу првог полувремена, када је након корнера Кецап шутирао, али поред гола.

Наставак утакмице донео је више узбуђења. Домаћин је покушавао да стигне до изједначења, и самим тим је утакмица била нешто отворенија. У 59. минуту, након прекршаја над Печником, досуђен је ударац са беле тачке за наш тим, али фудбалер који је на претходној утакмици постигао хет-трик, Дарко Лазовић, није успео да дуплира предност свог тима. Његов ударац одбрнанио је голман Шимић, и након те интервенције, навијачи домаћег тима изазвали су краткотрајни прекид, али је утакмица након неколико минута настављена. Задатак црвено-белих био је јасан – одбранити стечену предност, јер на тешком терену ни фудбалери Новог Пазара нису успевали да повежу неколико добрих акција. Одбрамбена линија Црвене звезде добро је обавила свој посао на овом мечу, о чему сведочи и податак да Нови Пазар готово да није имао праву прилику током 90. минута игре.

Тренер Славиша Стојановић, шансу је у другом полувремену пружио Гогићу који је заменио Милијаша, Касалици који је ушао уместо Печника, и Ракићу који је неколико последњих минута утакмице у игри провео уместо Лазовића. Домаћин је до краја покушавао пре свега дугим лоптама да дође до гола Бајковића, али у томе није имао успеха. Црвена звезда је тако славила, и из ове утакмице однела три важна бода која јој гарантују останак на првом месту на табели.
Првенство се наставља у уторак 22. априла, а Црвена звезда ће на београдској Маракани дочекати Раднички из Ниша.

Нови Пазар – Црвена звезда 0:1 (0:1)
Стадион: Џехенем парк. Гледалаца: 6.000. Судија: Бошко Јованетић (Ужице). Стрелци: Милијаш у 17. минуту.
НОВИ ПАЗАР: Шимић, Ђорђевић, Оташевић, Мутавџић, Стевановић, Обровац, Кецап, Русмир, Вуковић, Павловић, Арсенијевић             
Резерве: Будаковић, Поповић, Пајовић, Рагиповић, Јевтовић, Селимовић, Арифовић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Мијаиловић, Павићевић, Келхар, Петковић, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Печник, Лазовић, Мрђа.
Резерве: Весић, Ненадић, Крнета, Гогић, Савићевић, Касалица, Ракић.

Претходни текстСјеклоћа против Абрахама за титулу првака света
Следећи текстЗвезда освојила десету титулу!