Стојановић: Стрпљењем до победе

39

Без помоћи својих навијача фудбалери Црвене звезде покушаће на врућем терену у Новом Пазару да освоје нова три бода и за још један корак се приближе освајању наслова шампиона.

Пред изабраницима Славише Стојановића налази се веома тежак задатак, с обзиром да је домаћин не поражен на свом терену и да му је сваки бод битан у борби за излазак на међународну сцену. Шеф стручног штаба црвено-белих и нападач Филип Касалица очекују неизвестан сусрет и победу.

Следи нам нови испит, ново доказивање. Нови Пазар тешко губи бодове на свом терену, и биће силно мотивисани да остваре добар резултат против нас јер се боре за учешће у европским квалификацијама. Од мојих играча очекујем да буду стрпљиви и да се држе договора. Играћемо пред пуним стадионом, Пазарци знају да цене фудбал, међутим не видим никакав проблем у узаврелој атмосфери, осим додатног мотива за нас – рекао је Стојановић.

Брзоноги нападач Филип Касалица у досадашњој каријери два пута је у дресу Црвене звезде играо против Новог Пазара.

Одиграли смо нерешено без голова пре две године, а претходне сезоне било је 2:1 за нас. За нас је императив како у овој, тако и у свим другим утакмицама освајање три бода. Сигурно да би нам било лакше уз наше навијаче, али не желимо да тражимо алиби. Бићемо силно мотивисани да одиграмо квалитетно и забележимо врло важну победу – истакао је црногорски репрезентативац.

Он је такође истакао да му је успех екипе битнији од личног учинка.

Имамо три бода предности и сви смо подређени колективу. О томе да ли ћу играти одлучује тренер. Моје је да без обзира да ли сам стартер или улазим са клупе, дам све од себе – наводи Касалица.

У анализи противника Стојановић је приметио неколико појединаца у редовима плаво-белих из Пазара који могу да представљају опасност за његов тим.

Наспрам себе имамо искусну екипу која у својим редовима има доста квалитетних фудбалера. У нападу највећа опасност нам прети од Арсенијевића, као и од капитена Кецапа и Русмира, а у везном реду велики посао одрађује Мрдаковић. Обратићемо пажњу и на прекиде јер противник има веома високе централне дефанзивце који су добри у скок игри – констатовао је Славиша Стојановић.

Меч између Црвене звезде и Новог Пазара игра се на Џехенем парку у четвртак 17. априла са почетком од 16 часова.

Претходни текстЗвезда у среду гостује Мега Визури
Следећи текстУлазнице за Ф4 АБА лиге од четвртка у продаји