Звезду победа дели од одбране титуле

32

Црвена звезда је славила у трећем мечу финала плеј-офа против Војводине НС семе у Новом Саду. На тај начин, Београђани су дошли на само корак од одбране титуле, уједно и трипле круне освојене прошле сезоне.

Прву прилику да се оките десетом титулом шампиона у историји Црвена звезда ће имати на истом терену у четвртак (18,00 часова, РТС 2). Уколико дође до петог меча, он ће бити игран у Београду у дворани „Спорт Еко“ у суботу.

Сјајна је била Црвена звезда у трећем сусрету. Очигледно је да су изабраници Душка Николића после пораза у другом мечу далеко озбиљније схватили ривала, а такав приступ донео им је тријумф.

Још од старта меча јасно је било да ће много тога зависити од сервиса нашег тима. А он је на овом сусрету био на високом нивоу, као и реализација напада. Међутим, није све кренуло по жељама наших момака.

Војводина је боље почела, па је на другом обавезном предаху имала великих пет поена предности (16:11). Звезда је ипак за тили час преокренула (21:18), а потом и мирмо привела сет крају – 25:22.

У другом периоду Војводина је још једном имала шансу да меч учини занимљивијим, али је посустала у финишу. Чинило се да је Звезда већи део посла одрадила кад је на одличне сервисе Копривице повела са 17:13.

Међутим, реаговао је тада тајм-аутом Страхиња Козић, а Војводина НС семе се брзо вратила у меч (17:16). Ипак, у завршници је најпре Душан Петковић вратио разлику нашој екипи (20:17), а до краја је шампион био одличан – 25:20.

Испоставило се да је ту био и крај отпора новосадског тима. Црвена звезда је брзо направила разлику у трећем периоду (8:3), коју је потом одржавала до саме завршнице (18:12). Новосађани су ту разлику смањили, али није било узбуђења до краја – 25:20.

Војводина НС семе – Црвена звезда 0:3 (22:25, 20:25, 20:25)
Мала сала СПЦ „Војводина“. Гледалаца: 1.100. Судије: Анђелко Поповић (Сремски Карловци) и Мирко Јанковић (Ниш). Трајање меча: 80 минута. Резултат у серији: 1:2.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 3, Коларић (либеро), Ч. Станковић 1, Стругар, Веселиновић, Катић 13, Радић 8, Милутинов, В. Петковић 1, Лубурић 9, М. Станковић 10, Капур (либеро). Тренер: Страхиња Козић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 4, Мунћан 2, Стоковић, Перић, Стоиловић 8, Гмитровић, Копривица 10, Милутиновић 9, Јовановић, Д. Петковић 22, Буцуљевић 1, Вујић (либеро). Тренер: Душко Николић.

Претходни текстЈуниори Звезде други у Србији
Следећи текстКадеткиње одбраниле титулу