Сјајни Лазовић предводио Звезду до нове победе

59

По тренутном положају на табели утакмица између Црвене звезде и Чукаричког са правом је проглашена за дерби кола. Изабраници Славише Стојановића последњи сусрет у шампионату изгубили су управо од тима са Бановог Брда. Због повреде у саставу најтрофејнијег српског клуба није било Абиоле Дауде, кога је заменио Филип Касалица.

Меч је одлично почео за клуб из Љутице Богдана. У првом нападу, Касалица је стигао до лопте пре голмана Перића, међутим, није успео да озбиљније запрети с обзиром да је био окренут леђима голу „Брђана“. Убрзо затим, играо се трећи минут када се Лазовић стуштио ка голу ривала, претрчао све и ударцем у контра угао затресао мрежу. Такође, све похвале за приказано и жељу за надигравањем показали су играчи Владе Милојевића и на томе им треба честитати. Узбуђења није било све до последњих 15 минута првог дела.

На истеку пола часа игре Мрђа је пропустио идеалну шансу да постигне свој 15. погодак, баш као и у 37. минуту када је голман Ристић укротио његов покушај главом. А онда у последњих пет минута публика на Маракани видела је још два поготка, по један на обе стране. Прво је Мандић искористио лошу реакцију Звездине одбране изашао сам пред Бајковића и лако га матирао. Али, ту није био крај дешавањима на највећем српском стадиону у првом полувремену. На сцену поново ступа маестрални Дарко Лазовић, вара заједно са Печником одбрану гостију и потезом фудбалског уметника, што Чачанин свакако јесте, спољним делом стопала поново свом тиму доноси преднос и поставља коначан резултат првих 45 минута.

Такав расплет у поседњим тренуцима полувремена додатно је осоколио црвено-беле који преко феноменалног Лазовића и Мрђе у првих десет минута наставка постижу још два гола и решавају питање победника. У 50. минуту Мрђа је оборен у казненом простору Чукаричког, а сигуран са беле тачке био је Лазовић и на тај начин уписао свој хет-трик. Приликом изласка са терена Звездина публика овацијама испратила је данашњег јунака са терена.

Тачку на резултат поставио је Мрђа након што је одлично испратио акцију Лазовића и Нинковића. Црвена звезда задржала је лидерску позицију, а оно што највише радује игра и резултат Милијаша и другова против трећепласираних „брђана“ свакако радује. За добар сусрет потребне су две екипе, па тако и поред убедљивог пораза гости заслужују све похвале.

У наредном колу које се игра у четвртак 17. априла, Црвена звезда гостује Новом Пазару.

Север цели сада се весели…!!!

Црвена звезда – Чукарички 4:1 (2:1)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 17.380. Судија: Миленко Вукадиновић (Београд). Стрелци: Лазовић у 3, 45. и 49. минуту, Мрђа у 56. минуту за Црвену звезду, а Мандић у 42. минуту за Чукарички.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Мијаиловић, Павићевић, Келхар, Печник, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Лазовић, Касалица, Мрђа.
Резерве: Рајковић, Петковић, Ненадић, Крнета, Гогић, Савићевић, Ракић.
ЧУКАРИЧКИ: Ристић, Пиасентин, Брежанчић, Стојковић, Мандић, Павловић, Д. Срнић, Бојић, Матић, С. Срнић, Стојиљковић.
Резерве: Стевановић, Секулић, Димић, Јанковић, Остојић, Бољевић, Миросављевић.

Претходни текстЗвезда сигурна против ФМП-а
Следећи текстЈуниори Звезде други у Србији