Раднички поново зауставио црвено-беле

26

Рукометаши Црвене звезде поразом су стартовали у плеј-офу за титулу шампиона Србије. Црвено-бели, који су на овој утакмици наступали у плавим дресовима, изгубили су од Радничког у првом колу на гостовању у Крагујевцу резултатом 28:33.

Звезда је готово током целог меча јурила предност домаћег тима. Раднички је повео са 6:4, а затим су мрежу Косановића погодили Пралица и Рајичевић за 8:4. Звезду је у том делу утакмице у игри одржавао сјајни Никола Лазић, који је од првих пет голова своје екипе постигао четири. Београдска екипа је мини серијом од 3:0 успела да приђе на 8:9. Алчаковић је украо једну лопту и проиграо неумољивог Лазића, који је смањио на само гол заостатка. Тренер Ненад Перуничић је у првом делу игре на гол послао младог Цупару, јер Косановић није био на свом уобичајеном нивоу. Уместо да наставе са добром серијом Звездини рукометаши су потпуно стали и дозволили домаћој екипи да се одлепи на пет голова разлике. Некадашњи играчи Црвене звезде Дејан Пралица и Иван Шмигић донели су Крагујевчанима осетну предност у финишу првог дела игре (15:10). Ипак, Звезда се тргла и серијом од 3:0 смањила предност домаћег тима до полувремена са једним поготком Алчаковића и два Лазића за 13:15. У првом делу игре водила се велика борба, па је меч прекидан у неколико наврата да би се играчи који су остали да леже на паркету у оба тима опоравили после нехотичних удараца без лоше намере.

Покушавали су рукометаши Црвене звезде да смање вођство Радничког на почетку другог дела игре, али нису имали решења за расположене шутере домаће екипе. Међутим, после вођства крагујевачког тима од 20:16, Звезда поново прави мини серију од 3:0 и стиже на само гол заостатка. Прецизан је био Брајовић, затим Нешовановић, а сјајни Никола Лазић је постигао свој 11. гол и довео гостујући тим до минус један (19:20). Након тога се у домаћој екипи разиграо Александар Гуглета и за кратко време постигао три поготка за ново осетније вођство свог тима од 23:19. Звезда је поново морала да јури већу предност Радничког. Стефан Алчаковић је нешто касније погодио за 23:25, али је Гуглета бомбом са више од девет метара врло брзо узвратио. Игра се распламсала па је Нешовановић након трећег искључења завршио утакмицу, али је изгубио нерве, па је умало дошао у сукоб са Босићем, који је зарадио црвени картон после њихове расправе у 53. минуту. Незаустављиви Дејан Пралица је одвео Раднички до плус пет (28:23), да би Павлов и Алчаковић смањили на 25:28 пет минута пре краја. Било је то све што су рукометаши Звезде урадили на овом мечу, јер се Раднички до краја распуцао и славио заслужену победу на старту доигравања.

Најефикаснији на утакмици био је Никола Лазић са 11 погодака. Добру партију у тиму Црвене звезде приказао је још само Стефан Алчаковић, који се пет пута уписао у стрелце. Голман Косановић је био неприметан у првом полувремену, а у другом делу је имао солидан учинак. Кајганић је све своје голове постигао у финишу, када је већ све било решено, док су голгетери Брајовић, Анђелић и Павлов у већем делу меча били неприметни. Са тако мало расположених играча није се ни могло до победе. У екипи Радничког седам голова је постигао Дејан Пралица, а по шест пута су се у стрелце уписали Иван Шмигић, Александар Гуглета и Иван Рајичевић. Ова четворка је била неумољива и збирно је постигла 25 од 33 гола своје екипе. Раднички је играо одлично и ретко која екипа ће однети бодове са тешког гостовања у Крагујевцу ове сезоне.

Раднички – Црвена звезда  33:28 (15:13)

Крагујевац – Дворана: Језеро. Гледалаца: 500. Судије: Ковач (Косовска Митровица) и Милосављевић (Звечан). Седмерци: Раднички 2 (2), Црвена звезда 2 (1). Искључења: Раднички 14, Црвена звезда 12 минута. Црвени картон: Александар Босић (Раднички) у 53. минуту.

Раднички: Ристић (1 одбрана), Милошевић 3, Жегарац 1, Спасић 1, Пралица 7, Јанићијевић, Гуглета 6, Грбовић 1, Петровић (8 одбрана, 1 седмерац), Милинчић, Мошић, Јаћимовић, Томић, Шмигић 6, Босић 2, Рајичевић 6 (2).

Црвена звезда: Лазовић 3, Алчаковић 5, Денић, Лазић 11, Митровић, Косановић (11 одбрана), Павлов 3 (1), Шотић, Цупара, Огризовић, Нешовановић 1, Кајганић 3, Ољача, Анђелић, Брајовић 2.

Црвена звезда је лоше отворила такмичење за титулу и сада мора свим силама да се потруди да освоји бодове на још једном тешком гостовању, овога пута у Нишу против екипе Железничара у другом колу.

Претходни текстЦрвено-беле нису успеле да одбране титулу
Следећи текстЗвездина деца на финалу Лиге шампиона