Звезда убедљива на старту финала са Војводином

33

Црвена звезда је славила против Војводине НС семе у првом мечу финала плеј-офа. Изабраници Душка Николића су били убедљиви на старту серије која ће одлучити о титули шампиона, до тријумфа су пред својим навијачима дошли за само 79 минута игре.


 
Ни једног тренутка се није постављало питање победника. Очигледно је да су домаћи до танчина анализирали игру Војводине, знали су да сервисом могу много тога да ураде, а тако је и било. Предњачио је капитен Душан Петковић, на чији сервис је Звезда често освајала поене у серијама.
 
Осим вођства од 8:7 у првом сету, остатак овог периода припао је актуелном шампиону, очигледно далеко одморнијем од Војводине, која је у финале стигла тек после мајсторице са Партизан Визуром.
 
Брзо је Звезда ухватила ритам, повела са 16:12 на другом обавезном предаху, а потом у завршници имала и великих „плус седам“ (21:14). До краја наша екипа није имала проблема да задржи разлику – 25:20.
 
И у другом сету Звезда је додала гас после првог техничког тајм-аута, на којем је имала поен вишка (8:7). Додуше, Војводина није била у великом заостатку као у првом сету, али је тај дефицит био довољан за екипа Душка Николића мирно исконтролише завршницу и овог периода – 25:21.
 
У трећем сету наши одбојкаши су били решени да посао приведу крају. Повели су са 8:5, недуго потом имали су и седам поена вишка (16:9), а већ при резултату 19:11 било је јасно да ће Звезда повести у овој серији. То се и догодило, и поред благог опуштања на крају – 25:21.
 
Већ поменути Душан Петковић био је сјајан, нанизао је 19 поена, уз пет асова, а подршку је имао у Копривици са девет, те Стоиловићу и Околићу који су имали по шест поена.

Други меч финалне серије плеј-офа се игра у четвртак 10. априла са почетком у 18 часова, такође у дворани „Спорт Еко“.

Црвена звезда – Војводина НС семе 3:0 (25:20, 25:21, 25:21)
Дворана: СЦ „Спорт Еко“. Гледалаца: 400. Судије: Владимир Симоновић (Крагујевац) и Предраг Баланџић (Београд). Трајање меча: 79 минута. Резултат у серији: 1:0.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Мунћан, Стоковић, Перић, Стоиловић 6, Гмитровић, Копривица 9, Милутиновић 5, Јовановић, Петковић 19, Буцуљевић 3, Вујић (либеро). Тренер: Душко Николић.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 1, Коларић (либеро), Ч. Станковић 4, Стругар 1, Веселиновић 2, Катић 7, Радић 10, Милутинов, Радовић, Петковић 2, Лубурић 11, М. Станковић 7, Капур (либеро). Тренер: Страхиња Козић.

Претходни текстЦрвено-беле поражене у Крагујевцу
Следећи текстМлади ватерполисти Звезде четврти у Дубровнику