Распоред црвено-белих у Мини лиги за титулу

32

По завршетку такмичења у Супер лиги Србије познати су учесници и распоред такмичења у Мини лиги за наслов првака Србије, а црвено-бели ће имати нимало лак задатак у прва два кола, јер ће гостовати против Радничког у Крагујевцу и Железничара у Нишу.

Већ у првом колу изабраници тренера Ненада Перуничића ће гостовати у Крагујевцу против Радничког, где су пре нешто више од две недеље убедљиво поражени у Супер лиги са 21:28, док су у првом делу сезоне славили против Крагујевчана у Београду са 30:27. За разлику од Крагујевца црвено-белима је припала победа у Нишу против Железничара, где су у првом делу сезоне славили резултатом 29:27. Павлов и друштво ове сезоне имају максималан скор против Нишлија, јер су и у Београду славили победу резултатом 31:28. У трећој рунди такмичења црвено-беле очекује први вечити дерби у сезони, који ће играти на домаћем терену, а затим следи ново гостовање, овога пута у Шапцу против Металопластике, где је Звезда убедљиво поражена на крају јесење полусезоне са 22:30, док је у београдском дуелу забележена победа од 24:22. На крају прве половине такмичења следи меч против актуелног шампиона Војводине на домаћем терену. Црвено-бели ове сезоне нису играли против Партизана и Новосађана јер су ова два тима наступала у регионалној лиги, где се нису прославили својим наступима.

Ево и комплетног распореда утакмица Црвене звезде у Мими лиги

1. коло  Раднички (Крагујевац) – Црвена звезда, 5/6. април

2. коло  Железничар (Ниш) – Црвена звезда, 16. април

3. коло  Црвена звезда – Партизан, 19/20. април

4. коло  Металопластика (Шабац) – Црвена звезда, 23. април

5. коло  Црвена звезда – Војводина, 26/27. април

6. коло  Црвена звезда – Раднички, 3/4. мај

7. коло  Црвена звезда – Железничар, 10/11. мај

8. коло  Партизан – Црвена звезда, 17/18. мај

9. коло  Црвена звезда – Металопластика, 21. мај

10. коло  Војводина – Црвена звезда, 24/25. мај

Не памти се да су тимови који се боре за шампионску титулу били овако уједначени квалитетом, што гарантује изузетно занимљиво такмичење. Изразитог фаворита нема, јер су врло мале разлике међу клубовима. Сви ће имати своју шансу, а надамо се да ће Црвена звезда прва проћи кроз циљ, мада је успех и што клуб уопште и постоји, обзиром на велике финансијске проблеме који су га до недавно пратили.

Претходни текстНенад Милијаш посетио Милоша Старчевића
Следећи текстЗвездини „клинци“ у Лисабону