Победа против Колубаре за пласман у плеј-оф

96

Рукометаши Црвене звезде савладали су у Београду екипу Колубаре из Лазаревца резултатом 32:27 у 21. колу Супер лиге Србије и на тај начин обезбедили пласман у плеј-оф. Црвено-бели су се мучили у првом полувремену, али су у финишу стигли до два гола предности, да би почетком другог дела игре остварили осетније вођство које су сачували до самог краја.

Звезда је повела са 3:1, али су растерећени гости преокренули на 7:5. Црвено-бели нису дозволили да се паника увуче у њихове редове. Под приотиском да се оствари победа у овом мечу домаћи тим је врло брзо изједначио на 7:7, а затим је уследио потпуно равноправан меч. Играло се гол за гол на обе стране. У финишу првог полувремена Звезда стиже до два гола предности (14:12), али је Колубара врло брзо поравнала резултат. Ипак, упорни црвено-бели на одмор одлазе са два поготка више на свом конту (17:15).

Кључ победе на овом мечу била је серија Звезде од 5:1 на старту другог дела игре за вођство од 22:17. Гости до краја нису смогли снаге да озбиљније припрете. Изабраници тренера Ненада Перуничића имали су у једном тренутку и осам голова вишка при резултату 26:18, а затим је уследио један мањи пад у игри, па је екипа из Лазаревца пришла на минус четири (24:28). Домаћи тим се у финишу меча распуцао, отишао на плус седам (32:25) и лагано привео утакмицу крају.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је уједно и најискуснији рукометаш, Огњен Кајганић са седам постигнутих голова. Шест пута се у стрелце уписао Божо Анђелић, а пет погодака је забележио Војислав Брајовић. У екипи Колубаре Иван Ломић је постигао осам, а Душан Ненадић седам голова.

Црвена звезда – Колубара  32:27 (17:15)
Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 300. Судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка).
Црвена звезда: Лазовић 4, Торбица 2, Алчаковић 3, Ољача, Денић 1, Косановић, Павлов 3, Шотић 1, Цупара, Огризовић, Нешовановић, Кајганић 7, Анђелић 6, Мартиновић, Брајовић 5.
Колубара: Ђорђевић, Милашин Тривић 2, Радојичић, Марковић, Ломић 8, Протић 4, Ненадић 7, Ђукић, Томић 4, Жарковић, Миленковић, Радовановић, Милош Тривић 1, Петровић, Радић 1, Митровић.

Тријумфом у 21. колу Супер лиге Црвена звезда је обезбедила пласман у плеј-оф. Црвено-бели деле прво место са екипом Железничара. Оба тима имају по 29 освојених бодова и утакмицу више од Металопластике која је трећа са бодом мање.

Претходни текстШампион на само победу од финала
Следећи текстЗвезда без пласмана у полуфинале Купа