Пао и Доњи Срем

88

Фудбалери Црвене звезде забележили су и 10. узастопну победу у првенству Србије. Голом Нејца Печника, црвено-бели су славили на гостовању против екипе Доњег Срема, и на тај начин задржали прво место на табели.

Црвена звезда и Доњи Срем су свима који су дошли на стадион „Карађорђе“ приредили веома квалитетну фудбалску представу, нарочито у првом полувремену. Црвено-бели, а на данањој утакмици бели, веома су добро ушли у меч и већ у првом минуту створили стопостотну шансу која је кулминирала ударцем Милијаша, али и интервенцијом одбрамбеног играча Доњег Срема пред својим голом. Уз не много прекида, на добро припремљеном терену у Новом Саду, у првом полувремену је виђено неколико одличних прилика. Не рачунајући ону из 6. минута када је Мрђи поништен гол због досуђене офсајд позиције, прву наредну Звезда је имала у 18. минуту када је Нинковић за мало закаснио да на самој гол линији убаци лопту у мрежу након оштрог центаршута Лазовића.
У 21. минуту, Црвена звезда постиже нови гол након прекида. Лазовић је извео скраћени корнер са десне стране, лопту је прихватио Мијаиловић на другој стативи, снажно шутирао и затресао мрежу домаћина.

Тек што су се наши играчи навикли на промену резултата, Доњи Срем је имао једину, али и најбољу прилику у првом полувремену. Дамјановић је, након нешто слабије реакције Келхара, имао идеалну ситуацију за изједначење, али није успео да погоди оквир гола. Већ у наредном нападу, нова стопостотна шанса за Црвену звезду, овога пута преко Лазовића. Одлично је Мрђа проиграо Звездину „осмицу“, овај „боцнуо“ лопту која одлази неколико центиметара поред стативе. До краја полувремена, након асистенције Нинковића, Мрђа је из трка, са свега неколико метара шутирао, али је пребацио гол.

На самом почетку другог полувремена, повреду колена је зарадио Марко Петковић, који је у 52. минуту своје место на терену уступио Филипу Касалици. Као да је овај детаљ утицао и на фудбалере Црвене звезде, који су у нешто споријем темпу ушли у наставак утакмице. Ипак, то није омело наше фудбалере да створе још неколико добрих прилика. Управо је Касалица и два наврата био у ситуацији да затресе мрежу, најпре након школске акције Нинковића и Лазовића када је лоше захватио лопту, а потом и након центаршута Лазовића. У 74. минуту, Драган Мрђа је пропустио да искористи поклон дефанзиваца Доњег Срема. Нашао се Звездин нападач “очи у очи” са чуваром мреже домаћина, одлучио се за дриблинг и погрешио.

Абиола Дауда је добио своје минуте на овој утакмици, након што је заменио управо Драгана Мрђу, а тренер Славиша Стојановић је такође шансу пружио и Вукану Савићевићу уместо данас веома доброг Дарка Лазовића. Управо је Савићевић у 88. минуту имао прилику да реши меч, и све је млади фудбалер добро урадио осим саме завршнице, јер је упутио траљав ударац из добре ситуације. Ипак, до краја утакмице нје било промене резултата, и Црвена звезда се из Новог Сада враћа са освојена нова три бода, и десетом победом у низу у првенству.

Доњи Срем – Црвена звезда 0:1 (0:1)
Стадион: Карађорђе. Гледалаца: 10.000. Судија: Данило Грујић. Стрелци: Печник у 21. минуту.
ДОЊИ СРЕМ: Белић, Лакићевић, Божовић, Никитовић, Лакић-Пешић, Сињђић, Букорац, Мијић, Дамјановић, Јанковић, Лукић.
Резерве: Старчевић, Веселиновић, Марчета, Зец, Прљевић, Чордашић, Крунић
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Баковић, Петковић, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Гогић, Милијаш, Нинковић, Лазовић, Печник, Мрђа.
Резерве: Весић, Ракић, Дауда, Милуновић, Касалица, Мартиновић, Савићевић.

Претходни текстКораћ зауставио Звезду у полуфиналу Купа
Следећи текстЗвезда убедљива против Војводине