Стојановић: Неће бити лако против Доњег Срема

22

Утакмицама 20. кола које се играју у суботу 22. и недељу 23. марта наставља се фудбалско првенство Србије. Лидер на табели и најтрофејнији српски клуб Црвена звезда гостује екипи Доњег Срема у Новом Саду. И поред жеље оба клуба да се сусрет одигра у Пећинцима, полиција и органи задужени за безбедност нису дозволили гостовање црвено-белих на „Сувачи“, па је донета одлука да се меч одигра у суботу 22. марта са почетком у 14 часова и 30 минута на стадиону „Карађорђе“.

Наредни ривал изабраника Славише Стојановића у јесењој полусезони успео је на Маракани да избори нерешен резултат поготком у последњим тренуцима, што довољно говори о томе да клуб из Љутице Богдана не очекује нимало лак задатак.

На реду је утакмица са Доњим Сремом који нам је на нашем стадиону показао зубе у претходној утакмици и „откинуо“ нам два бода. У односу на утакмицу одиграну у септембру, сматрам да су сада још јачи и стабилнији, играју веома агресивно и тркачки су веома добри. У својим редовима имају неколицину одличних индивидуалаца и свесни смо да нам неће бити нимало лако – рекао је Стојановић.

Са мишљењем шефа слаже се и најбољи стрелац Црвене звезде и националног првенства Драган Мрђа који ће сутра у Новом Саду учинити све да увећа голгетерски салдо.

Имамо јасан циљ пред нама, а то је нова победа. Поштујемо сваког ривала, али исто тако знамо шта хоћемо. Нова три бода освојићемо само ако будемо агресивни колико и противник и ако покажемо већу жељу за тријумфом. Није ми битно да ли ћу постићи гол, као ни коначан резултат. Био он 1:0 или убедљивији, сасвим је свеједно. У фудбалу се једино памти победник. У налету смо, имамо девет везаних победа, атмосфера међу играчима је одлична, и сматрам да треба да искористимо актуелни тренутак и задржимо прво место на табели – истакао је Мрђа.

Тренер Стојановић се не обазире превише на статистику и евентуални рекорд по броју узастопних победа.

Не занимају ме статистика и низови. Идемо из утакмице у утакмицу, и у сваку улазимо са циљем да победимо. Имамо мањих кадровских проблема са повредама, међутим, верујем да ће сви бити спремни за утакмицу сутра – нагласио је шеф струке Црвене звезде.

Претходни текстРадоњић: Такмичарски против МЗТ-а
Следећи текстКораћ зауставио Звезду у полуфиналу Купа