Николићева и Мајдов шампиони Србије

39

Звездини првотимци још једном су на најбољи начин бранили боје свог клуба. У богату ризницу у Љутице Богдана додали су још  два злата, два сребра и четири бронзе са сениорског Првенства Србије чији је домаћин био Ниш.

Позлатили су се Милица Николић (до 48 кг) и Немања Мајдов (до 81 кг). Звања вицешампиона освојили су Дмитриј Герасименко (до 90 кг) и  Божидар Божинић (преко 100 кг) док су се бронзаним одличјима окитили Катарина Денић (до 70 кг), Милица Бодирогић (до 78 кг), Бојан Дошен (до 81 кг) и Бошко Остојић (до 81 кг).

Врхунски резултат за Милицу Николић у конкуренцији до 48 килограма. У великом финалу са одличном Јулијаном Савић, наша Милица успела је да тријумфује и освоји титулу најбоље џудисткиње Србије у најлакшој тежинској категорији.

Поносна сам и задовољна јер сам остварила жељени циљ – у свом стилу кроз осмех рекла је  Милица Николић и нагласила да све што има да каже покаже на струњачи.

Јунак дана свакако је млади Немања Мајдов. Трофејни млади џудиста не само да је у Нишу освојио златну медаљу у новој тежинској категорији до 81 килограма, већ је уједно поставио рекорд. Освојио је титулу и постао најмлађи сениорски првак државе.

То је један од циљева које сам зацртао за ову годину.  Док сам био у Јапану видео сам да могу да парирам одличним борцима у земљи која је постојбина јудоа. Тада сам решио да тај исти рецепт применим и овде код нас, на сениорском првенству. Срећан сам јер сам испунио своју жељу. Захвалио бих се свима у мојој Црвеној  звезди, друговима и посебно  породици – истакао је Немања Мајдов.

На корак од медаље и пласман на пето место остварили су Милан Николић (до 73 кг), Јелена Остојић (до 57 кг) и Стефан Мајдов (до 81 кг).

Претходни текстЦрвено-беле наставиле победничку серију
Следећи текстЧовић: Остварили смо још један циљ