Црвено-бели у полуфиналу

43

Црвена звезда се после два меча пласирала у полуфинале плеј-офа. И други пут су црвено-бели били бољи од Младог радника, али су до тријумфа у Пожаревцу дошли далеко лакше него у хали „Спорт Еко”.


 
Млади радник је најјачи отпор пружио у првом сету. Повели су Пожаревљани са 8:6, али је Звезда на другом техничком тајм-ауту имала два поена вишка (16:14). У завршници црвено-бели ипак били бољи и стигли су до уводног вођства – 25:20.
 
У наредна два периода дилеме уопште није било. Оба пута Црвена звезда је до другог техничког тајм-аута имала десет поена вишка (16:6). До краја другог и трећег сета Пожаревљани су стигли само до 14. поена.
 
Душко Николић је овога пута уместо Филипа Вујића на место либера ставио Рашка Јовановића, док су тандем средњака чинили Александар Околић и Никола Мунћан. Управо су њих двојица били сјајни, са укупним нападом 13-12.
 
Као и обично, Душан Петковић је био најбољи поентер, овога пута је бројао до 20, а двоцифрени су били још Стоиловић са 12 и Копривица са десет. Са друге стране, најбољи је био Томо Мицић са девет поена.

Млади радник – Црвена звезда 0:3 (20:25, 14:25, 14:25)
Дворана: СЦ „Пожаревац”. Гледалаца: 300. Судије: Мирко Јанковић и Владимир Цветковић. Трајање меча: 70 минута.
МЛАДИ РАДНИК: Дудуј 3, Пантић 7, Савић, Ковачевић 2, Петровић 1, Јевтић 3, Спасојевић, Милошевић 2, Пековић (либеро), Мицић 9, Илић 3, Поповић. Тренер: Драган Бонић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 8, Мунћан 7, Стоковић, Перић, Стоиловић 12, Гмитровић, Копривица 10, Р. Јовановић (либеро), Петковић 20, Н. Јовановић, Брковић (либеро), Буцуљевић 1. Тренер: Душко Николић.

Претходни текстЗвезда подржала Фондацију Наташе Ковачевић
Следећи текстЗвезда лако са Шумадијом