Звезда повела против Младог радника

38

Одбојкаши Црвене звезде повели су у четвртфиналној серији против Младог радника, пошто су у првој утакмици у Спорт Еку славили са 3:1.

Шампион је изгубио први сет, потом су Пожаревљани повели са 5:2 у другом и све је мирисало на велико изненађење.

Уз то, Црвена звезда је играла без репрезентативног либера Филипа Вујића, којег је мењао Лазар Копривица, док је на његовој позицији примача био Милан Перић, а од другог сета Александар Гмитровић.

У међувремену, Душко Николић је заменио и једног средњака, уместо стартера Вука Милутиновића на терен је послао Николу Мунћана, бившег играча управо Младог радника. И тек од тог другог сета црвено-бели су заиграли онако како се од њих очекује.

Успели су домаћи да преокрену у другом сету и да дођу до изједначења – 25:17, а потом после велике борбе да добију и трећи период игре – 25:22. Није им било лако ни у четвртом, кад су гости повели са 8:5.

Ипак, нису имали снаге да издрже до краја, па је Звезда и тада преокренула и коначно „сломила” отпор Пожаревљана, највише захваљујући поново сјајном Душану Петковићу. Коректор црвено-белих био је убедљиво најбољи са 29 поена!

Црвена звезда – Млади радник 3:1 (21:25, 25:17, 25:22, 25:17)
Дворана: СЦ „Спорт Еко”. Гледалаца: 150. Судије: Станислава Симић и Јован Јовановић. Трајање меча: 104 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 7, Мунћан 10, Стоковић, Перић 1, Стоиловић 15, Гмитровић 4, Копривица (либеро), Милутиновић 2, Јовановић, Петковић 29, Брковић, Буцуљевић 2. Тренер: Душко Николић.
МЛАДИ РАДНИК: Дудуј 6, Пантић 16, Савић, Ковачевић 1, Петровић 6, Јевтић 8, Милошевић, Пековић (либеро), Мицић 15, Илић 9, Поповић. Тренер: Драган Бонић.

Претходни текстКатић: Крећемо од нуле
Следећи текстКарте за Раднички у петак и суботу