Напредак пао у другом полувремену

37

И после 18 кола првенства Србије Црвена звезда је лидер шампионата. Пред више од 20 хиљада навијача црвено-бели савладали су крушевачки Напредак са убедљивих 4:1.

Ипак, изабраници Славише Стојановића до убедљиве победе стигли су после много труда. Гости су у 15. минуту стигли до вођства. Pосле смушене реакције одбране најтрофејнијег српског клуба, судија Јованетић показао је на белу тачку. Сигуран је био Димитров, па су Милијаш и другови били принуђени да јуре резултат. У периоду од 15. до 20. минута велике прилике за изједначење имали су Дауда, Лазовић и Гогић, међутим није било промене резултата. И ко зна како би се сусрет завршио да у последњим секундама првог дела, Саво Павићевић није постигао погодак после ударца из угла који је извео Лазовић.

Осокољени голом, у наставак меча Црвена звезда је много боље него на почетку дуела. Додатни ветар у леђа стизао је и са трибина. Делије су поново направиле кореографију за памћење посвећену прослави 69. рођендана. На терену је постојао само један тим, и Крушевљани за разлику од првих 45 минута нису успевали озбиљније да угрозе Бајковића. Пробудио се у другом делу и Дарко Лазовић, који је препознатљивим продорима по десној страни притискао госте. Низале су се прилике пред Крзнарићем, али промене није било све до 72. минута.

Таман када је нервоза почела да се увлачи међу првотимце црвено-белих, Дауда је одлично трзнуо главом на центаршут Лазовића из корнера и погодио циљ. Од тог тренутка дилеме више није било. Велики притисак пао је са леђа наших играча. Нинковић који је ушао у 60. минуту унео је неопходну креацију на средини терена, повезао је линије тима, па је већ у 76. минуту дошло на промене резултата на семафору. Поново је Нигеријац био најспретнији пред голом Крзнарића и повисио на 3:1. Коначан резултат поставио је Нинковић из једанаестерца у 82. минуту сусрета. Довољно за делиријум на трибинама и песму која се разламала Топчидерским брдом.

Осма везана победа Црвене звезде у првенству Србије потврдила је прво место црвено-белих на табели. Следећег викенда на Маракану стиже Раднички из Крагујевца. До тада, тренер Стојановић има довољно времена да опорави екипу и припреми за нове изазове. Треба још напоменути сјајну увертиру утакмице коју су приредили чланови хора „Чаролија“ отпевавши заједно са публиком Звездину химну.

Црвена звезда – Напредак 4:1 (1:1)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 22.640. Судија: Бошко Јованетић (Ужице). Стрелци: Павићевић у 45′, Дауда у 72′ и 76′, и Нинковић из пенала у 80′ за Црвену звезду, а Димитров у 15′ за Напредак.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Петковић, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Гогић, Милијаш, Печник, Лазовић, Дауда, Мрђа.
Резерве: Рајковић, Араухо, Ковачевић, Нинковић, Савићевић, Касалица, Ракић.
НАПРЕДАК: Крзнарић, Цветковић, Ашковски, Јаничић, Фримпонг, Мићић, Гаврић, Реган, Бајић, Димитров, Трујић.
Резерве: Миленковић, Удовичић, Вукмировић, Миланковић, Божовић, Видаковић, Ибрахима.

Претходни текстЦрвено-бели убедљиви против ПКБ-а
Следећи текстОдбојкашице у полуфиналу плеј-офа