Црвено-беле одбраниле трофеј у Купу Србије!

38

Црвена звезда је одбранила трофеј у Купу Србије. У величанственом финалу у Старој Пазови црвено-беле су после драматичног петог сета славиле против Партизан Визуре.

У амбијенту за памћење играчице оба тима пружиле су и више од својих тренутних могућности. Био је то меч какав се ретко виђа, можда само у дуелима за трофеје, меч који рађа неке нове јунаке, а овога пута се радовала Црвена звезда.

Први сет је био и најквалитетнији у финалном дуелу. Партизан Визура је успела да ухвати нешто бољи ритам, повела је са 16:14, нешто касније и са 21:18, а убрзо су црно-беле добиле први сет – 25:21.

Многи су тада помислили да ће се поновити сценарио већ виђен три пута ове сезоне, кад је Партизан лако славио победе. Нису тако мислиле одбојкашице Звезде, није тако мислио њихов нови тренер Ласло Лукач, који је имао и адута на клупи, 16-годишњу Бојану Миленковић.

Управо је она унела живост у игру црвено-белих, које су се вратиле у меч у другом сету. Визура је тада прокоцкала три поена вишка са другог техничког тајм-аута (16:13), а Звезда је преокренула (21:18) и недуго потом изједначила – 25:22.

У трећем периоду на терену као да је псотојао само један тим, онај у црвено-белом. Покушавао је тајм-аутима, потом и изменама Дарко Закоч да покрене свој тим, али није вредело. Звезда је била сјајна – 25:13.

У четвртом сету су црно-беле диктирале ритам, ни једног тренутка нису допуштале Звезди да озбиљније запрети, па су дошле до изједначења – 25:17 и петог сета. А управо тада се догодио врхунац драме.
Звезда се прва одлепила и повела са 7:4, а касније се испоставило да је та разлика била кључна. Визура је покушавала да се врати, али је чинила грешке кад год би се приближила Звезди.

На крају је Звезда пропустила прву, али не и другу меч лопту – 15:13. Уследило је неописиво славље Звездиних навијача.

Милица Стојадиновић, прослављена одбојкашица и освајач две титуле победника Купа, предала је Адели Хелић, коректору Црвене звезде, трофеј за најбољу одбојкашицу (МВП) Финалног турнира 48. Купа Србије, коју су изабрали тренери екипа учесника Финалног турнира.

Црвена звезда – Партизан Визура 3:2 (21:25, 25:22, 25:13, 17:25, 15:13)
Дворана: „Парк“ у Старој Пазови. Гледалаца: 1.200. Судије: Иван Лазаревић (Шабац) и Борис Коларевић (Нови Сад). Трајање меча: 124 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 13, Јакшић, Чанак, Маринковић, Поповић 17, Хелић 21, Пушић (либеро), Миленковић 12, Новаковић, Кецман 11, Лукић 2, Миловић 5. Тренер: Ласло Лукач.
ПАРТИЗАН ВИЗУРА: Булић 11, Петровић, Степановић (либеро), Лозо 1, Савић 18, Алексић, Ранковић 5, Чикириз 1, Буша 10, Мирковић 3, Ћировић, Бошковић 22. Тренер: Дарко Закоч.

Претходни текстЗвезда савладала Смедерево, стрелац и Ракић
Следећи текстУбедљива победа над вечитим ривалом