Омладинска школа добила појачања

45

Како би у своје редове привукла што већи број талентованих дечака из целе Србије, Омладинска школа Црвене звезде у четвртак 13. фебруара потписала је уговор о пословно-техничкој сарадњи са фудбалском школом „Петар Пуача“ из Новог Сада и академијом фудбала „Дуљај – Топола“ из истоименог града.

Директор Звездиног јуниорског погона, Срђан Васиљевић, није крио задовољство постигнутим договором и новооствареном сарадњом.

Сматрам данашње озваничење сарадне веома важним даном за фудбалски клуб Црвена звезда. Настављамо са праксом потписивања уговора са школама фудбала у Србији и то сматрам врло позитивним трендом. До сада смо пословно-техничку сарадњу остварили са 20 школа фудбала. На тај начин желимо да имамо много бољи увид у број талената који стасава у српским клубовима. Верујем и да ће сарадња са школама Петра Пуаче и Јоакима Дуљаја бити успешна, дугорочна и на обострано задовољство – истакао је директор Звездине Омладинске школе.

Школа фудбала Јоаким Дуљај из Тополе основана је 20. јуна 2009. године и у својим редовима има 80 играча.

За неколико месеци прославићемо пет година од оснивања клуба. Захвалио бих се Црвеној звезди, као највећем клубу у Србији на пруженој шанси, и очекујем успешну сарадњу. Потписивањем једног оваквог уговора, сви млади фудбалери из малих средина као што је Топола, добиће прилику да, уколико покажу квалитет и таленат, евентуално једног дана постану чланови нашег најтрофејнијег клуба – навео је Јоаким Дуљај.

Са још већим бројем клинаца ради школа фудбала „Петар Пуача“ из Новог Сада која је основана на данашњи дан пре осам година и у својим редовима има 260 дечака. У протеклом периоду успели су да освоје 13 титула првака Србије у разним категоријама, 52 играча су тренутно чланови најбољих клубова у нашој земљи, а 22 играча су репрезентативци Србије у млађим категоријама. Први човек новосадске фабрике талената, такође, радиће и као скаут Црвене звезде на територији Војводине, задужен за млађе категорије.

Велика ми је част што сам поново део Црвене звезде – рекао је на почетку некада и сам члан Звездине Омладинске школе Петар Пуача и наставио:

Великом обавезом сматрам то што ћу радити скаутинг на територији Војводине за клуб који је европски и светски шампион. Конкретно, школа фудбала „Петар Пуача“ је најтрофејнији колектив са 13 освојених титула. Захваљујем се свима у клубу, председнику Драгану Џајићу, мом тренеру Владимиру Петровићу – Пижону и свима другима који су учествовали у остваривању ове сарадње. Учинићу све да радим у интересу Звезде – закључио је Петар Пуача.

Постигнуте договоре у најскорије време верификоваће и Управни одбор фудбалског клуба Црвена звезда.

Претходни текстЦрвено-бели заустављени у четвртфиналу
Следећи текстЦрвено-беле на корак до завршног турнира