Гости домаћину препустили улогу фаворита

60

У просторијама СД Црвена звезда данас је одржана конференција за новинаре поводом реванш меча осмине финала ЦЕВ Челенџ Купа у конкуренцији мушкараца.

Одбојкашки Црвене звезде сутра, 22. јануара, са почетком од 18 часова у спортском центру Шумице угостиће француски Шамон 52, који су пре недељу дана на гостовању савладали 3:2 (20:25, 25:22, 22:25, 25:23, 15:13).

На данашњој конференцији медијима су се обратили Душко Николић, тренер Црвене звезде и капитен екипе Душан Петковић, али и специјални гости, представници Шамона, тренер Никола Матијашевић и првотимац Милош Терзић.

Звезди је била велика част да угости своје некадашње чланове и европске прваке.

Никола Матијашевић је десет година бранио црвено-беле боје, а био је и члан екипе Југославије која је 1975. године освојила прву бронзану медаљу на Европском првенству. Као играч је освајао трофеје за Звезду, касније и француски Анијер, а данас је тренер Шамона  и селектор Црне Горе.

С друге стране, Милош Терзић је Звездино дете, одрастао је и стасао у црвено-белој породици, као капитен подигао је трофеј намењен победнику Купа Србије 2010/2011, а 2011. године био је члан селекције Србије која је освојила златно одличје на Европском првенству у Бечу.

По завршетку конференције Ана Аврамовић, генерални секретар Црвене звезде гостима је поклонила Звездину монографију.

По пропозицијама ЦЕВ, за победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико се меч заврши резултатом 3:2 победник добија 2 бода, а поражени 1 бод. Уколико екипе освоје исти број бодова, о коначном победнику одлучује “златни сет”.

Уколико елиминише Французе, Црвена звезда ће у четвртфиналу играти против победника дуела Тикерит Кокола (Финска) – Нант (Француска). У првој утакмици, одиграној у Финској, Тикерит је победио Нант са 3:0 (25:19, 25:22, 25:20), а реванш ће се одиграти у среду од 20,30 часова у Нанту.

Претходни текстСписак путника за Порторож
Следећи текстУлазнице за Куп од петка у продаји