Звездашице протутњале „Великим парком“

76

Црвена звезда је у досадашњем току шампионата доживела само један пораз. И то у првом колу, у „Шумицама” од ужичког Јединства. Баш из тог разлога, очекивало се да ће меч истих ривала у хали „Велики парк” бити далеко узбудљивији.

Није било тако, а главни кривац је актуелни шампион. Црвена звезда је очигледно ухватила сјајан ритам, везала је девети тријумф, а искуство играња из Лиге шампиона девојкама са Маракане много значи. У Ужицу су црвено-беле играле на високом нивоу читав меч, зауставиле су готово све играчице у ривалском тиму, осим капитена Весне Томашевић-Петрић (16 поена), али ни она није могла сама.
У сва три сета Београђанке су до разлике долазиле већ при првог техничком тајм-ауту, а разлику су потом одржавале или увећавале дио другог. Ни у једном од три сета Црвена звезда није дозвољавала Јединству да се врати у меч, па је потпуно заслужено остварила тријумф који их је учврстио на лидерској позицији.
Ана Бјелица је нанизала 20 поена, добру ролу имале су још Николина Лукић (9), Јадранка Будровић (7), Љубица Кецман (6) и Јулија Миловић (6). Код Јединства је заказала Милица Радовић (4), али ни остале њене саиграчице нису биле на очекиваном нивоу.

Јединство (Ужице) – Црвена звезда 0:3 (16:25, 18:25, 17:25)
Дворана: „Велики парк”. Гледалаца: 400. Судије: Роберт Леко (Сремски Карловци) и Владимир Милошевић (Београд). Трајање меча: 69 минута.
ЈЕДИНСТВО: Думањић, Трипковић 1, Тривунић 6, Секулић, Јелисавчић 3, Томашевић-Петрић 16, Алексић 3, Кутлешић, Чешљар 3, Радовић 4, Спасенић (либеро), Трајковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Будровић 7, Чанак. Маринковић, Поповић 4, Симић, Пушић (либеро), Вијнић-Пурчар, Бјелица 20, Кубура, Кецман 6, Лукић 9, Миловић 6. Тренер: Ратко Павличевић.

Претходни текстЗвезда освојила треће место
Следећи текстИзбори у ФК црвена звезда