Звезда дочекује шампиона света

45

Шести, последњи меч, у Ц групи ЦЕВ Лиге шампиона, одбојкаши Црвене звезде играју пред својим навијачима. Свим љубитељима одбојке у Србији, на опроштају од елитног клупског такмичења. црвено-бели ће приредити окршај са актуелним светским прваком, италијанским Трентином.

Утакмица Црвене звезде и Трентина која је на програqму од 20 часова била је повод за организовање конференције за новинаре, на којој су се представницима медија обратили Душко Николић, тренер црвено-белих те играчи, Максим Буцуљевић и Вук Милутиновић.
У позитивном расположењу актери су причали о очекивањима на мечу:
Светски првак нам долази у госте и то је најлепша утакмица коју можете да одиграте. Биће то лепа прилика да публика занемари временске услове и дође у салу, јер ће тако показати да уважавају одбојку односно нас као клуб који је успео да доведе светског првака у Београд – почео је без длаке на језику стратег црвено-белих Душко Николић и наставио:
Од својих момака очекујем да пруже максимум јер је то једна инспиративна прилика за њих. Нисмо у ситуацији да обећавамо никакав резултат али хајде да пробамо да играмо. Можда они буду наступали у неком комбинованом саставу па нам се укаже прилика, видећемо.
Шта треба боље урадити у односу на први сусрет?
Оно што нам је фалило у прво мечу је пар тактичких одигравање. Када смо били у ситуацији да решимо поједине сетове, конкретно мислим на први и трећи, тактички нисмо добро одиграли. Затајили смо у организацији напада. Пробали смо да надиграмо противника, у ствари надиграли смо себе. Они су то искористили, а то је ниво одбојке који не прашта такву грешку. Ако их ти не нападнеш из све снаге у одређеном тренутку и не искористиш њихове слабости у ротацији, јер и они имају слабу тачку, врате ти дупло – објашњава Николић и истиче да је то ипак ствар сазревања и да момци због младости јо увек не могу да контролишу емоције.
Какав је здравствени билтен пред меч са Трентином?
Здравствени билтен нам нешто не иде на руку. Гостовање у Пољској нас је „дотукло”. Морам да се окренем мало нашем домаћем гостопримству које је увек за десетку и ми се увек трудимо да угостимо ко год нам дође, било на репрезентативном или клупском нивоу, да будемо прави домаћини. Гарантујем да смо број један по томе. Ми смо у Пољској затекли хладан хотел на -10 без грејања. Једино чега сам се плашио је било да се не поразбољевамо. Управо нам се то десило, на лицу места Митић и Вујић, за њима Перић и Јаковљевић који и сада имају температуру. Тако да не знам у каквом саставу ћемо играти. Сви ће бити у саставу а ко ће имати снаге да игра, видећемо. Ко год био, нема везе, сви смо једнаки. Не тражим алиби тражимо решење.
Искрено, да ли стварно очекујете пуне трибине?
– Да будем искрен, очекујем. Макар да дођу сви они искрени љубитељи одбојке који долазе и на домаће утакмице. Сви знају ко нам долази у госте, па ће то вероватно бити позивница и за остали.

Вук Милутиновић, средњи блокер тима са Маракане радује се новом сусрету са Трентином:
Играмо протов екипе која у последње четири године била четири пута првак света. Сигурно да сваки играч који буде на терену даће свој максимум зато што се против таквих екипа не игра често. С друге стране најлакше је и најлепше играти овакве мечеве јер немамо императив победе, тако да ћемо се трудити да одиграмо што је најбоље могуће како би остварили што бољи резултат.
Да ли су порази од 3:0, психички утицали на вас?
Наравно, сви ти порази су нека лекција за будућу игру. Трудићемо се да из сваког извучемо неку поуку.

Дизач Максим Буцуљевић често има прилику да уђе у терен и управља игром црвено-белих. О новом изазову каже:
Ми смо презадовољни што нам долази најбоља екипа на свету. Искористићемо то што су они већ обезбедили прво место у групи и што ће вероватно играти у неком комбинованом саставу. Ту лежи наша шанса. Потрудићемо се да дођемо до првог сета у Лиги шампиона ове године.
Има ли треме?
Против једног таквог ривала наравно да има треме, посебно што су ти играчи наши идоли. Ми смо поносни што играмо против њих и што имамо ту прилику да их угостимо на домаћем терену. Даћемо све до себе да у првих пар поена прође та трема.
Да ли сте нешто научили из досадашњих пораза?
Како да нисмо. Не знам како то изгледа из вашег угла јер стално губимо 3:0, па то изгледа као да се предамо, да немамо мотив. Међутим, играмо против великих екипа које увек за длаку побегну. Држимо се до краја сета али они захваљујући искуству али и због тога што су физички јачи од нас, победе – каже Буцуљевић.

Претходни текстУ среду против Кахасола
Следећи текстПораз на растанку