Друга победа црвено белих

41

Одбојкашице Црвене звезде забележиле су и другу овосезонску победу у Првенству Србије, пошто су на домаћем терену биле боље од Једниства из Старе Пазове.

Иако се очекивало да ће Пазовке за шампионке Србије бити лак плен, гошће су се потрудиле да до самог краја меча буде неизвесно. Кренуле су Звездашице силовито и први сет решиле у своју корист, али у другом виђенија је нешто опуштенија игра црвено белих те су гошће то зналачки искоритиле и сет привеле крају у своју корист.
Трећи период утакмице значио је да наше девојке морају мало да се тргну, збиле су редове, знатно поправиле пријем и без много мука добиле трећи сет.
Али, муке су их чекале у четвртом сету. Нису имале решења изабранице Ратка Павличевића за прецизне сервисе Јединства, од самог старта четвртог периода гошће су биле у предности за по некилико поена које су до краја четвртог период сачувале и избориле „златни сет“.
Жељне победе и доказивања гошће су агресивно кернуле, повеле са 8:10, али су онда Ана Бјелица и другарице додале гас, узеле ствар у своје руке, изједначиле на 11:11 па престигле на 12:11 и са 15:13 успеле да  забележе другу првенствену победу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО (СП) 3:2 (25:19, 21:25, 25:13, 23:25, 15:13)
Дворана: Шумице. Гледалаца: 150. Судије: Цветковић и Давидовић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Будровић, Маринковић 4, Поповић 10, Симић, Пушић (либеро), Војнић Пурчар 3, Бјелица 24, Стевановић 14п 3бл, Кецман 12, Миловитс 8п 6бл.Нису играле: Чанак и Кубура. Тренер: Ратко Павличевић.
ЈЕДИНСТВО (СП): Лазић 9, Јакић 3, Барјактаревић 7, Марковић 13, Ђукановић (либеро), Јуришић 3, Мартиновић 16, Војиновић, Ђурић 20, Станојевић. Нису играле: Ћетојевић и Манот. Тренер: Љубомир Галогажа.

Претходни текст„Важно гостовање које морамо да добијемо“
Следећи текстПотписао Мајкл Скот