Рутински до четвртфинала Купа

61

Фудбалери Црвене звезде славили су у Кули по други пут у року од само неколико недеља. За разлику од Јелен Супер лиге и меча који је голом решио Огњен Мудрински, у утакмици Лав Купа Србије било је доста занимљивије. На крају, Хајдук Кула – Црвена звезда 0:2(0:2).

Од самог почетка, орјентација Куљана била је јасна – чврста одбрана и покушаји да у контрама нападима угрозе гол црвено-белих. У првих 45 минута, најагилнији на терену био је капитен Звезде, Ненад Милијаш, који је имао чак четири ударца ка голу Браћа, али ни Куљани нису били безопасни. Кренимо редом.
У првом делу првог полувремена, Хајдук је имао две прилике, од којих је једна била веома добра. Адамовић је у 15.минуту меча лепо прошао по боку, центрирао у казнени простор ривала, али је Кировски одлично интервенисао и лопту послао у корнер. Већ у следећем нападу, Куљани су поново запретили, али је Микић интервенисао и резултат је остао непромењен. У 21.минуту нова шанса за Хајдук, испоставиће се и најбоља на мечу. Мудрински је изгубио лопту на средини терена, она долази до Веселиновића, који шутира из близине, али лопта завршава поред гола Александра Кировског, а Звезда успева да сачува своју мрежу.
И пре и после претњи Хајдука, Црвена звезде је имала своје прилике. Тачније, имао их је Ненад Милијаш. Он је у првом полувремену упутио чак 4 ударца ка голу противника, у 3,12,27. и 37. минуту, а најопаснији је био онај из 27. минута, када је из „слободњака“ уздрмао пречку Браћа. Једном је из даљине покушао и Миливојевић, али није успео да погоди циљ. Ипак, када се чинило да ће то бити све од Црвене звезде, уследио је фуриозан финиш полувремена.

У 41.минуту, веза Милијаш-Мудрински била је кобна по Куљане. Сјајни капитен поново је упутио милиметарски прецизан центаршут у срце казненог простора, а Звездин голгетер поново погодио у Кули. Хајдук – Црвена звезда 0:1, од 41.минута. Само неколико минута касније, док су и једни и други вероватно били мислима у свлачионици, ново узбуђење. Адамовић обара све бољег Микића у свом шеснаестерцу, а арбитар Мајо Вујовић показује на белу тачку, а везисти домаћих јавну опомену. Иако су сви очекивали да лопту у руке узме Ненад Милијаш, са „креча“ је прецизан био Милош Димитријевић и Звезда је на полувреме отишла се великих 2:0.

Већ на старту другог дела велика драма испред шеснаестерца Црвене звезде. Голман Кировски, који је раније опоменут због приговора, непрописно стартује на противника изван казненог простора и добија други жути, односно црвени картон. Уместо њега на гол је стао Милош Весић, а са терена је изашао стрелац првог гола на мечу, Огњен Мудрински. Из те ситуације, Хајдук је у 51. минуту могао да унесе неизвесност у меч, али је Секулић био непрецизан из слободног ударца.
Звезда је морала да брани стечену предност, умртвили су наши момци максимално игру, па се готово петнаест минута играло између два шеснаестерца, без промене резултата, али и без правих прилика. У последњих пола часа тотална офанзива Хајдука. Покушавали су домаћи преко Веселиновића, Ћовина, Ћулума, Обровца, али је Весић у неколико наврата показао зашто носи дрес нашег највећег клуба и одлично интервенисао. Са десеторицом на терену, Звезда је углавном контрама покушавала да угрози домаће, па су покушавали Вешовић, Касалица, Димитријевић, али без опасности по Браћа.

Како се меч ближио крају, темпо је опадао, а једино вредно помена је улазак у игру Вукана Савићевића, који је опет добио своје минуте у Кули, где је недавно дебитовао у црвено-белом дресу. Овога пута, заменио је Чаву Димитријевића, који је на другој узастопној утакмици постигао гол.
На крају, Хајдук – Звезда 0:2 и 32. узастопно четвртфинале Купа за наш клуб, који је последњи пут пре овог степеника такмичења елиминисан 1980. године! Сјајна увертира пред гостовање Доњем Срему.

Хајдук – Црвена звезда 0:2 (0:2)
Стадион Хајдука у Кули. Гледалаца: Око 1000. Судија: Мајо Вујовић. Стрелци: Мудрински у 41. и Димитријевић у 45. минуту. Жути картони: Лалић, Булатовић, Ковачевић, Обровац – Јовановић, Кировски. Црвени картон: Кировски у 51. минуту.
Хајдук: Браћ, Цветковић, Булатовић, Лалић, Ковачевић, Ћулум, Обровац, Секулић(од 66. Ћовин), Адамовић(од 79. Стојковић), Веселиновић, Зорица(од 56. Поповић)
Звезда: Кировски, Микић, Пантић, Јовановић, Младеновић, Миливојевић, Димитријевић (од 89. Савићевић), Милијаш, Касалица, Милуновић (од 45. Вешовић), Мудрински (од 51. Весић)

Претходни текстЕвротур у Шаморину
Следећи текстПораз Звезде у Новом Саду