Европски Куп „Србија опен 2012“ оправдао очекивања

52

Са освојених укупно шест медаља: једним златом, два сребра и три бронзе, у конкуренцији 289 такмичара из 28 земаља, Србија може бити задовољна учинком на Европском купу „Србија опен“.

Европски куп Србија опен турнир значи пуно за развој нашег џудоа. То је одлична прилика за наше такмичаре да на домаћем терену одмере снаге са најбољим такмичарима из иностранства. Првог такмичарског дана одушевио нас је Александар  Кукољ освајањем златног одличја. Уједно бих честитао свим нашим такмичарима на оствареним резултатима. Имајући у виду да смо и овога пута оправдали поверење као домаћини, сасвим је очекивано да на крају сезоне уђемо у групу три најбоље организована Европска купа у окриву Европске џудо уније– истакао је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

Прво одличје за Србију другог такмичарског дана врло освојила је Маша Смиљковић (до 52 кг). Она је била боља од Никол Хербст (Аустрија), али је потом претрпела пораз од Луис Реникс ипоном. У репесажу је остварила три  победе, све ипоном. Редом су падале Селма Сејдиновић (Босна и Херцеговина), Јоана Матељ (Румунија) и на крају, у одлучујућем мечу, Барбара Марош (Мађарска).

Ненад Вуколић (до 66 кг) освојио је другу медаљу за Србију освојивши још једну бронзану медаљу за наш тим. Победио је  Ласло Јурачека (Мађарска)  на јуко, Алијажа Чеха (Словенија) ипоном, Арона Турнера (Велика Британија) на јуко и Дијега Кресија  на вазари. У полуфиналу је поклекао пред Мађаром Мартином Вегваријем, који је славио на јуко. У одлучујућем мечу на вазари је савладао Словенца Луку Курлата и окитио се бронзом. Корак од одличја застала је Ивана Јандрић (до 70 кг) која је у одлучујућем мечу за бронзу поражена од Италијанке Марисе Ћелети. Без бронзе је остала и Тамара Милишић (до 78 кг) која је у мечу за одличје поражена од Немице Јасмин Делорме.  Стефан Јуришић (до 100 кг) остварио је пласман на пету позицију у коначном пласману. Освајачи медаља: мушкарци до 66 кг: Мартин Вегвари (Мађарска), Габор Хађи (Мађарска), Ненад Вуколић (Србија), Луис Кибле (Велика Британија). До 81 кг: Ласло Чокнаји (Мађарска), Ђовани Кароло (Италија), Адриан Николе Мерге (Румунија), Јасенко Четић (Словенија). До 100 кг: Миклош Цирјенић (Мађарска), Јадранко Јахић (Босна и Херцеговина), Габор Вер (Мађарска), Бен Флечер (Велика Бриитанија). Жене до 52 кг: Александра Лариса Флориан (Румунија), Одета Ђуфрида (Италија), Маша Смиљковић (Србија), Луис Реникс (Велика Британија). До 70 кг: Анка Погачник (Словенија), Кристина Маријановић (Хрватска), Мариса Ћелети (Италија), Дезир Габријел (Швајцарска). До 78 кг: Ана Валеншек (Словенија), Ивана Маранић (Хрватска), Натали Пауел (Велика Британија), Јасмин Делорме (Немачка).

Претходни текстЦрвено бели старт у Лиги шампиона
Следећи текстЦрвено бели спремни пред дуел са Хајдуком