Звезда после драме у осмини финала Купа

35

Црвена звезда је успешно пребродила још једно тешко гостовање. Овога пута, у Купу Србије, црвено-бели су успели да савладају екипу Радничког из Ниша голом Милана Јовановића у 89. минуту, са 2:1.

Наша екипа је на веома завидном нивоу одиграла првих 45. минута. Раднички готово да није представљао опасност по гол Кировског, док је на супротној страни терена, мрежа голмана Перића могла да се затресе неколико пута. У веома лепој атмосфери на реновираном нишком Чаиру, почело је опасним шутем Марка Вешовића са дестанце, који ипак није ишао у оквир гола. Звезда је контролисала дешавања на терену, и десет минута касније, први шут у оквир гола упутио је Милијаш, уз интервенцију голмана Радничког. Прва стопостотна шанса виђена је у 19. минуту, Вешовић је упутио повратну лопту ка Филипу Касалици, који је са једанаест метара шутирао снажно, али у самог Перића.

Након неколико мирнијих минута, Звезда је поново «додала гас». У 30. минуту Младеновић, у 32. и 34 Лазовић, покушали су ударцима са дистанце, али је увек недостајало мало прецизности како би чувар мреже домаћина био стављен на искушење. Стезали су наши фудбалери обруч око гола, што се материјализовало у 37. минуту. Мијаиловић је проиграо Пантића који је ушао са лоптом дубоко у поље домаћина, и шутирао ка голу; његов ударац није био прецизан, али се на путу лопти нашао Лука Милуновић који се сјајним пријемом ослободио штопера и рутински затресао мрежу Радничког, који је у потпуности пао након тог гола. Да је било више концетрације, Звезда је могла да постигне још који гол. Најпре је данас расположени Лазовић пресекао напад домаћина, асистирао Филипу Касалици који је имао ситуацију «1 на 1», али му је чувар мреже Радничког одбранио зицер. Само два минута касније, поново је Касалица имао стопостотну прилику након добре асистенције Милијаша, али овога пута није успео да погоди оквир гола.

У другом полувремену, потпуно другачија слика. Чињеница је да су фудбалери Радничког изашли решени да поправе утисак који су оставили у првом делу, али не можемо да се отмемо утиску да су им наши фудбалери у томе умногоме помогли, нервозном и неповезаном игром. Није ово био први пут да фудбалери Црвене звезде након вођства од 1:0, падну у игри, и на томе сигурно предстоји много рада у будућности.

Да Црвеној звезди предстоји тешко полувреме, постало је јасно у 53. минуту када је Кировски парадом успео да сачува мрежу након одличног шута једног фудбалера Радничког. Отворенија игра домаћина остављала је простора нападачима Црвене звезде, а један кикс одбране Радничког у 57. минуту није успео да казни Дарко Лазовић, који је изашао сам пред голмана, али је оклевао са ударцем, па му је у последњем тренутку лопту одузео штопер домаћина. Шест минута касније, атрактиван покушај домаћина преко Јовановића, који је «маказицама» покушао да постигне гол, али је лопта прошла близу стативе. Асамоа и Димитријевић су ушли у наставку, али ни то није помогло да се наши фудбалери ослободе притиска Радничког, који је у 70. минуту запретио преко Коларевића, али је Кировски био на месту. Четири минута касније, и Вукомановић је покушао, а само центриметри су делили домаћина од изједначења, које је ипак уследило у 77. минуту. Након корнера, најсналажљивији у петерцу нашег тима био је Ранђеловић, који је на тај начин донео велико славље својој екипи и навијачима.

Тек тада наши фудбалери поново почињу  да играју на свом нивоу. У 88. минуту, Лазовић је приликом контра напада имао шансу да упосли једног од чак четворице саиграча, али се одлучио да сам заврши акцију,  и том приликом изборио корнер. Милијаш је из другог покушаја успео да пронађе Милана Јовановића на првој стативи, а овај главом постже свој први гол у дресу Црвене звезде, и доноси свом тиму пролаз у наредну фазу Купа Србије. Тачку на утакмицу могао је стави Мијаиловић у 93. минуту, али је Мићко са 14 метара пребацио гол.

Била је ово са неутралног фудбалског становишта веома добра утакмица која је обиловала шансама и која је била праћена сјајном атмосфером на трибинама. Ипак, утисак је да Звезда себи није смела да дозволи да од готовог направи вересију, али осцилације су у овој фази првенства, и са овако младом екипом још увек разумљиве. Још једно тешко гостовање је успешно остављено иза нас, а фудбал се од наредног викенда поново враћа на највећи стадион у Србији, и то ће бити прилика да у великом броју испунимо трибине и наградимо наше фудбалере за одличне резултате који су остварени овог месеца.

Раднички Ниш – Црвена звезда 1:2 (0:1)
Стадион: Чаир. Гледалаца: 12.000. Судија: Владо Глођовић (Врбас). Стрелци: Ранђеловић у 77. минуту за Раднички, а Милуновић у 37. и Јовановић у 89. минуту за Црвену звезду.
РАДНИЧКИ: Перић, Ђорђевић, Вукомановић, Ранђеловић, Петровић М, Петровић С, Јовановић, Пејчић, Коларевић, Стефановић, Бинић
Резерве: Васковић, Јовановић, Стаменковић, Живковић, Павличић, Стојановић, Иванов
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кировски, Микић, Пантић, Јовановић, Младеновић, Мијаиловић, Милијаш, Лазовић, Вешовић, Милуновић, Касалица,
Резерве: Весић, Спајић, Димитријевић, Мирић, Савићевић, Асамоа, Мудрински.

Претходни текстИсторија на страни Звезде
Следећи текстЈуг ипак прејак