Просинечки поднео оставку

58

Више нисам шеф стручног штаба Црвене звезде“, саопштио је Роберт Проснечки новинарима своју децидну одлуку донету јутро после одиграних 2:2 на Маракани са екипом Рада. У веома емотивном 20-минутном разговору са новинарима, Просинечки је открио разлоге одласка из Љутице Богдана.

Разговарао сам са председником Владаном Лукићем и људима из Управе и споразумно смо раскинули сарадњу. Није ово била одлука руководства. Једноставно се не осећам да могу да наставим да радим. У овој ситуацији у којој се Звезда налази било је притисака, јер се у великом клубу увек очекују победе. Ово је највећи клуб на Балкану, сви га волимо. Радио сам поштено, најбоље што сам могао, али да ли је то довољно видећемо… – казао је између осталог Просинечки и додао да ће бити уз тим у четвртак у утакмици са Бордоом.
Сваки тренер прави грешке, па сам тако и ја и наравно да сносим највећу одговорност за резултате. Ипак, драго ми је због тога што стварно мислим да смо створили екипу која има будућност, која је кадра да вратимо титулу на Маракану. Остаћу овде до четвртка, да сви заједно навијамо за њих против Бордоа. Треба подржати те момке, треба им пружити шансу.
Просинечки је објаснио да тешку одлуку није донео ни сам, ни у афекту
– Накупило ми се много ствари. Одлука није донета преко ноћи. Разговарао сам са фамилијом, са играчима, члановима управе, председником и највише ми је жао играча.
Он је подвукао да не постоји шанса да се предомисли иако је постојала до овог тренутка.  Млади стручњак насмејао се на питање да ли има планове за даљу каријеру и истакао да га други клубови не занимају.

Претходни текстЗвезда никад јача!
Следећи текстМлади тенисери Звезде шампиони Србије