Првенствена премијера на Маракани

56

Како је због сабора у Гучи одложена утакмица првог кола ЈСЛ коју су фудбалери Црвене звезде требали да играју против Јавора, прошлог викенда у Ивањици, наши фудбалери ће тек у недељу дебитовати у новој сезони.  У недељу од 20:45 на Маракани ће угостити екипу Рада са Бањице. Тренер Роберт Просинечки је добро упознат са наредним ривалом.

Играли смо две квалификационе утакмице за Лигу Европе, али тек сад  долази оно што нам је приоритет, а то су утакмице у првенству. У утакмици против Рада очекујем да прикажемо пре свега добру игру и наравно да победимо. Рад је у првом колу одлично игра против екипе Радничког 1923. Победили су резултатом 2:0 и поред тога су имали доста шанси…Знам да је у питању једна млада и врло талентована екипа, жељна доказивања. Сећам се да је прошле године најбоља утакмица коју смо играли била управо против Рада. Они форсирају нападачки фудбал и мислим да свакој екипи у првенству могу да направе проблем.
Леви бек црвенобелих Филип Младеновић истакао је колико је ова утакмица битна за његов тим.
Прву утакмицу у овој сезони играмо на  нашем стадиону и наравно да желимо да победимо. Сви смо упознати са квалитетима тима са Бањице. Они форсирају нападачки фудбал, што ретко која екипа у нашем првенству практикује– закључио је Младеновић.
Тим за недељу је неизвестан, јер је Лука Милуновић задобио јак ударац на тренингу младе репрезентације Србије, тако да је пропустио утакмицу против Молдавије. Филип Касалица и Милан Јовановић су играли пријатељску утакмицу за репрезентација Црне Горе, па је  неизвесно да ли ће их шеф стручног штаба Роберт Просинечки одморити до четвртка када се игра утакмица против француског Бордоа.

Претходни текстСЕЋАЊЕ: Светозар Глигорић
Следећи текстПрлаиновић потписао за Црвену звезду