Мотивисано на Нафтан

32

Фудбалери Црвене звезде у Белорусији отварају нову такмичарску сезону. После тешких припрема на Рогли и Златибору црвено-бели крећу у поход на евро сцену. Меч 2. кола квалификација за ЛЕ против  Нафтана на програму је у четвртак од 17 часова по српском времену, а наш тим у ову уткамицу улази као апсолутни фаворит.

За стратега црвено-белих Роберта Просинечког нема дилеме.
– Проучили смо Белорусе, погледали неколико касета и знамо доста о њима. Момци су радили сјајно, сви су мотивисани и спремни за оно што следи. Много труда смо уложили и очекујем да нам се то већ у четвртак врати. Квалитетнији смо, и ако одиграмо онако како можемо, неће бити проблема. Данас сви знају да играју фудбал, и никако нема опуштања. Нафтан је висока екипа, опасни су из прекида, и то им је највећи квалитет. Њихова два најбоља играча спремају се за ОИ и не знамо да ли ће бити у комбинацији за сусрет.
Млади стручњак осврнуо се и на здравствени билтен.
– Још увек не знам да ли ће Лука Миливојевић бити спреман. Имамо још два тренинга до утакмице и све карте су отворене. Радио је добро током целих припрема, форма му је у успону и много ће нам недостајати ако не буде у тиму. У овом другом колу квалификација не рачунамо ни на младе репрезентативце, лиценца за Бабаља још увек  није стигла, Асамоа је болестан, остали су спремни да истрче на терен. 
Популарни Роби, сматра да ове сезоне има доста квалитетнију екипу него претходног пролећа.
– Мислим да су се скоро сви играчи навикли на то да играју у Црвеној звезди. Није исто истрчати на „Маракану“ или на неки други терен, црвено-бели дрес има специфичну тежину и није га лако носити. Млади првотимци су се на то навикли и сигуран сам да ће бити још бољи него у претходник шест месеци. Одласке Борхе и Тошића смо надокнадили адекватним појачањима, Бабаљ и Јовановић имају потребно фудбалско умеће да постану важан део тима. Костур је остао, на томе сам инсистирао и смартам да ће нам се то исплатити.
После продаје Душка Тошића, велика одговорност пала је на Николу Максимовића. Млади штопер ће у новој сезони бити једна од главних узданица Роберта Просинечког. 
– Радили смо заиста сјајно. Спремни смо да већ у првом мечу  оверимо пласман у следећу рунду. Атмосфера у екипи је више него добра, мотивисани смо да тријумфлано отворимо сезону. Нафтан није наиван ривал, опрезни смо и ни једног тренутка се нећемо опустит– јасан је Максимовић.  

Претходни текстАква Вива освежава црвено-беле
Следећи текстМилица Николић пета на јуниорском Европском купу