Одржана скупштина Шахвског клуба Црвена звезда

332

Некада је Шаховски клуб Црвена звезда бионајцењенији на простору целовите Југославије, десетострруки шампион државе и вишеструки освајач националног Купа.Изнедрили су најзвучнија имена нашег шаха,многобројне носиоце олимпијских и медаља са првенства Европе.од 1999.до данас клуб је практично «замрзао» постојање.

ШК Борац из Раковице је основан 2003.године и за кратко време стигао је од Београдске до Премијер лиге главног града,а након одустајања неких екипа добио је право да се такмичи у Првој лиги Србије.
Унутар клуба сагласили смо се да покренемо питање фузије са Црвеном звездом. Упутили смо писмо Скупштини СД Црвена звезда и председнику УО Александру Боричићу и добили пристанак да реализујемо идеју. Финале договора је Скупштина шаховског клуба Црвена звезда – истакао је Драгољуб Раичевић,председник Борца.

Спортски директор нове Црвене звезде Драгољуб Раичевић-Раичко на Скупштини је још истакао:
Без јаке Црвене звезде и јаког Партизана нема напретка ни у једном спорту. Кад постоји тај ривалитет најјачих родиће се нови Глигорићи, Љубојевићи…
Генерални секретар СД Црвена звезда поздравио је присутне шаховске посленике.
Црвена звезда није имала клуб у функцији јер све до сада није било озбиљних људи и идеја. Овај састав Скупштине улива оптимизам за стабилан клуб, за популарисање шаха као спорта и Црвене звезде. Резултати ће доћи сами по себи, рекао је Иван Тодоров.
На скупштини је присуствовало 22 од 31 члана, а нови Статут, избор председника скупштине и чланова и председника УО донесени су једногласно.
Сви новоизабрани чланови су школовани и људи на функцијама у својим предузећима и познатим фирмама, сви се слажу да је у питању изузеттно способан састав који ће бити кадар да се ухвати у коштац са проблемима.

Новоизабрани председник УО нашег клуба је Горан Перчевић, познати политичар и привредник.
Потез да се обнови рад Шаховског клуба Црвена звезда је добар. Окупило се доста људи из привреде и сви ћемо се трудити да помогнемо финансијски и организационо. Обогатили смо Спортско друштво новим клубом и сви желимо да се шах врати на стазе старе славе, истакао је г. Перчевић.
Рече један од чланова Скупштине да се (н)ова Звезда «преселила» из једног трособног стана у Прес салу Спортског друштва Црвена звезда и то је за почетак велики напредак. У новој сезони очекује их много обавеза.најпре појединачно првенство Србије, па екипно сениорске државно првенство,покретање школе шаха, организовање брзопотезних турнира и домаћих и међународних рејтинг турнира..
Идеја коју су челни људи Спортског друштва три године подржавали је заживела. Шаховска звезда је опет засијала.
У првом реду на Скупштини клуба седео је Борислав Ивков једна од наших највећих шаховских легенди. Он је био победник првог омладинског шампионата Света 1951. године, вишеструки је првак Југославије, освајач 10 Олимпијских медаља и освајач четири медаље сапрвенства Европе. И остали велемајстори овенчани славом нашли су своје место међу члановима Скупштине -Александар Матановић, Светозар Глигорић, Драгљуб Велимировић, Горан Чубрило, Љубомир Љубојевић…
Почетак рада нове Црвене звезде поздравили су и представници других клубова и шаховског Савеза Србије.
Чланови Управног одбора су:Горан Перчевић, председник, Миодраг Јекнић, заменик председника и чланови Душан Ђаковић, Андреј Савић, Милош Шепић, Велибор Кајганић, Раде Вулевић, Мирко Гавриловић и Мирослав Нејковић.

Председник Скупштине ШК Црвена звезда је Љубомир Илкић, а заменик председника Зоран Глигоријевић.
Спортски директор је Драгољуб Раичевић, секретар клуба је Стојан Рогуља, а заменик секретара Марина Кнежевић.
Надзорни одбор чине Радуле Зејак, Душан Бајић и Александар Матановић.

Претходни текстФудбалери кренули пут Златибора
Следећи текстЦрвено бели започели европску причу