Звезда представила подмлађени тим за 2013.

79

Куглаши Црвене звезде на  традиционалном окупљању у прес центу спортског друштва црвено белих, представили су нови, подмлађени тим за сезону 2012. – 2013.

Председник клуба и играч Мирослав Нацура, наставља са добром праксом да доводи у овај реномирани клуб младе играче и овога пута приступнице су потписали некадашњи јуниорски репрезентативци Иван Анђелковић из Јагодине и Владимир Јевтић из костолачког Рудара.

–  Сада у екипи имамо четворицу играча који су прошли кадетске и јуниорске селекције Србије – Игора Ковачића, Алена Кујинџића, Анђелковића и Јевтића и уз искусне првотимце иза којих су бројне суперлигашке сезоне,  мислим да смо добро укомпоновали тим који може да одговори и изазовима на европској сцени јер са много амбиција идемо на Куп НБЦ федерације у октобру у Бањалуку – рекао је у поздравној речи Мацура.- Очекујемо подршку спортског друштва  за учешће на овом најмасовнијем међународном купу на коме се очекују преко 40 мушких и женских екипа.

Мацура је честитао и Игору Ковачићу и Алену Кујунџићу освајање златне медаље у репрезентацији Србије на јуниорском Шампионату света у Бауцену у Немачкој. Јуниорски пар црвено – белих Игор Ковачић – Ален Кујинџић освојио је ове сезоне шампионску титулу на Првенству Србије. Мирослав Мацура је освојио вицешампионску титулу за на државном првенству за ветеране, а сребрну екипну медаљу уна Шампионату Свбије за ветеране освојила је селекција Црвене звезде у којој су, уз Мацуру, играли и Милан Остојић и  Бранко Јовановић. Треће место у Супер лиги Србије је према оцени руководства клуба леп резултат, који је уз мало спортске среће могао да буде и бољи.

Улагање у младе играче је кључ успаха у сваком спорту. Ми смо уз подршку Секретаријата за спорт и омладину Београда и у сарадњи са Факултетом за спорт и физичко васпитање покренули школу куглања и имамо 16 полазника са факуктета. Планирамо да формирамо и женску селекцију. Циљ је да из ове групе не само селектирамо играче за први тим, већ и да их усмеравамо да се усавршавају у тренерској струци, али и као судије – истакао је Мацура.- Што се тиче прве екипе, на домаћем плану су нам амбиције, као и увек, да будемо у врху српског куглања и да покушамо да освојимо и титулу. Неће бити лако, конкуренција ја изузетна, али то је велики мотив  коме клуб какав је Црвена звезда мора да стреми. Од свих првотимаца тражићемо не само да буду добри куглаши већ и да се у спорту понашају у духу фер плеја и да буду пример другима.

Генерални секретар Куглашког савеза Србије Војко Павловић, уручио је Мацури пехар за треће место. Првотимци црвено белих који су играли у минулој сезони добили су бронзане медаље: Мирослав Мацура, Љубиша Сузић, Драган Вукелић, Игор Ковачић, Ален Кујунџић, Јован Керечки, Бобан Максимовић, Илија Корњача, Милан Остојић и Владимир Јовичић, који ће у овом прелазном року променити клуб. Дружење је настављено у кафани „Стара Србија“ а придружили су се и пријатељи клуба.

Претходни текстТренинг у хладном Роглу
Следећи текстПросинечки: „Опрезно против Нафтана“