Конституисан нови сазив Скупштине

46


Фудбалски клуб Црвена звезда је након првих непосредних избора у својој историји, који су одржани од 26. до 28. маја на седници у Сава центру конституисао нови сазив Скупштине.  Црвено-бели парламент сада броји 100 изабраних и 50 делегираних чланова.

Данашњи скуп „звездаша“ отворио је познати академик Матија Бећковић.
– Желим да честитам свим изабранима, и да се захвалим у име изабраних. Данас је сјајна прилика да се обнови градиво. Звезда спада у једну од највећих институција Србије. Зато је време да се врати на старе стазе славе. Постоје две врсте академика, они који не могу без Академије и они без којих Академија не може, тако је и са нашим клубом и са „Делијама“. Када сам почео да навијам за Звезду, нисам знао шта је то уопште, знао сам само зашто навијам, данас знам обе ствари– завршио је Бећковић.    
Присутнима се обратио и председник СД Црвена звезда професор Петар Шкундрић.
– Велики дан за црвено-белу породицу. Честитам свима на поверењу и оредну који смо добили да носимо. У име СД, желим да одам признање Владану Лукићу. Време је за нове велике успехе, и зато морам да замолим све да ураде колико ко може и колико ко воли наш клуб. Желим да поручим Просинечком и играчима да се држе тога. Надам се да ћемо као породица на радост свих нас доносити праве одлуке. Обећавам да ћу урадити колико могу и да је СД увек спремно да на сваком пољу пружи максималну подршку–  констатовао је Шкундрић.
Новом- старом председнику црвено-белих Владану Лукићу мандат је предао Светозар Мијаиловић. Некада руководилац Звезде прочитао је резултате недавно завршених избора и честитао  Лукићу на тријумфу.
У првом обраћању „звездашима“ председник је био веома поносан.
– Сигуран сам да се више никада у животу нећу осећати овако. Хвала свима, учинили сте да будем најпоноснији човек на свету. Није мала ствар добити поверење чланова клуба. Сви који су гласали су хероји, ови избори су модел за будућност. Направили смо добар темељ, и сваки наредни одабир руководства биће лакши. Жао ми је што нисам имао противкандидата. Звезда је велика и потребно је више алтернатива. Чланови који нису гласали су опомена да морамо боље. Од првог дана оснивања ми смо синоним за Србију, Београд, инат, пркос и понос и тако ће остати. То је Црвена звезда. Нисмо решили све проблеме, вучемо неке старе дугове и тешко је борити се са тиме. Напредујемо из дана у дан и сигуран сам да ће све брзо дођи на своје. Сусрећемо се са многим опструкцијама са свих страна. На све то одговорили смо општом мобилизацијом, вратили смо публику на стадион и направили млади тим кадар да влада Србијом у наредним годинама– јасан је Лукић.

 

Претходни текстЕли Бабаљ: „Звезда ми је остварила сан“
Следећи текстЗвезда отпутовала у Словенију