Звезда почела припреме

33

После краћег одмора фудбалери Црвене звезде крећу у нови поход ка титули првака Србије. Стратег нашег тима Роберт Просинечки обавио је прозивку. Дужи одмор од осталих првотимаца добили су репрезентативци, а долазак интернационалаца очекује се у наредних неколико дана.

– Крећемо у лаганом ритму, обавили смо први састанак и утаначили неке ствари. Играчи кажу да су се држали програма па очекујем да неће бити никаквих проблема. Прелазни рок тек почиње, могуће је да ће бити још промене али морам да признам да ми је драго што ћу и у наредној сезони рачунати на првотимце који су у прошлости представљали окосницу тиму. Жао ми је што Борха вероватно одлази, поред свих критика које су упућене на његов рачун, он је дао значајан допринос у претходном периоду– почиње Просинечки.

Млади стратег се осврнуо и на високе амбиције.
– Није тајна да је титула императив. Време је за тај корак више. Нисмо били лоши претходног пролећа, то је модел којем ћемо тежити и у наредном периоду. Сигурно је да неће бити лако, верујем у овај тим и мислим да је време да пехар намењен шампиону Србије вратимо на „Маракану“.
Генерални секретар црвено-белих Ђорђе Стефановић говорио је о евентуалним трансферима. 
– Прелазни рок тек почиње. За сада је извесно да више не рачунамо на Борху. На зиму му истиче позајмица, цена је превисока и велике су шансе да ће Колумбијац бити продат. Што се тиче Евандра мислим да нема проблема. Обезбедили смо новац да остане у клубу и сигурно да је то велики плус. Ситуација са Неријем Кастиљом није баш таква како су је медији пренели. Он јесте био понуђен, ми смо се распитивали али даље од тога није дошло. Улажемо у будућност. Понудили смо нови уговор Мијаиловићу и једино нека баснословна понуда може нешто да промени. Сигуран сам да остаје. У наредних неколико дана раскинућемо уговор са неколико играча на које Просинечки више не раћуна– завршио је Стефановић.

Данас су први пут на терен са новим саиграчима истрчали Љубо Ненадић и Ели Бабаљ. Врата за долазак још новајлија су отворена . Окосница тима је направљена, традиција срушена, време је за титулу!

Претходни текстСениорско првенство Европе
Следећи текстДевет јуниорки на ширем списку за ЕП у Турској