Резултати избора

83

Председник Изборне комисије ФК Црвена звезда, Зоран Ивошевић, на данашњој конференцији за новинаре представио је коначне резултате избора за председника и чланове Скупштине. На основу изборног материјала прикупљеног од 16 бирачких одбора утврђено је да је од укупно 10.101 чланова гласало 3.469 бирача што је 34,34 одсто укупног броја.

На конференцији су били присутни председник изборне комисије Зоран Ивошевић, његов заменик Урош Зековић, затим чланови изборне комисије Мирослав Север и Иван Шебек.
Изборна Комисија је утврдила да је од укупно 16 бирачких одбора примила изборни материјал од свих 16 бирачких одбора, као и материјал електронског гласања. Комисија је утврдила да није било битних повреда одредаба Правилника о изборима ФК Црвена звезда и није поништила гласање ни на једном бирачком месту – истакао је председник изборне и наставио:
На основу изборног материјала примљеног од бирачких одбора и електронског гласања утврђено је да је од укупно 10.041 чланова са правом гласа гласало 3.469 (34.34 одсто). Једини кандидат за председника је према копијама записника са бирачких места освојио 2.968 гласова.
На изборима за Скупштину гласало 3.469 чланова, а важећих листића је било 3.404. Највише гласова за члана Скуштине добио је Драган Џајић – 1,818.
На изборима за Скупштину клуба гласало је 3. 469 чланова а у изборне кутије је убачен 3. 467 гласачки листић. Важећих гласачких листића је било 3. 404 а неважећих 63. Највише гласова за члана Скупштине је добио наш најболљи фудбалер свих времена и дугогодишњи председник Драган Џајић за кога је у Изборној јединици Београд гласало 1. 818 бирача – истакао је професор Ивошевић.
Међутим, он је осим изношења резултата, указао и на неке негативна дешавања која су пратила изборе. Рекао је да су навијачи Црвене звезде уочи избора делили летке са подршком одређених кандидата за Скупштину.
Трећег дана избора приметио сам неколико млађих особа које су делиле листу онима који су кренули на гласање са списком кандидата за које су навијачи сматрали за сходно да треба гласати. Не желимо ништа да кријемо, службену белешку сам ја упутио изборној комисији и Управном одбору, из разлога да се на следећим изборима не би понављале такве ствари и да свако наредно гласање за високе кадрове клуба буде боље него ово управо завршено – рекао је Ивошевић и истакао да није било потребе за поништењем избора на бирачком месту Београд јер је утврђено да та листа није имала великог утицаја на гласаче.
Стога, ФК Црвена звезда са задовољством је констатовала да су први општи избори потпуно успели. Сви људи из Љутице Богдана 1а задовољни су одазивом бирача и захваљују се свим члановима који су учествовали јер су показали високу свест и веру у свој клуб и нови систем

Претходни текстЈасна Шекарић улази у олимпијску историју
Следећи текстСедам Звездиних у 20 најбољих клубова