„Бомба“ Кадуа за ново славље

95

Црвена звезда је још једном овог пролећа, трећи пут за редом, била боља од Партизана. Након два тријумфа у Купу, црвено- бели су славили и у првенству. У изједначеном, не превише квалитетном и занимљивом, 142. вечитом дербију, сјајним поготком резервисте Кадуа у трећем минуту судијске надоканде времена, наша екипа обезбедила је вредан успех. Иако је првенствена трка одлучена раније, па бодови немају неки такмичарски значај, реновирани састав тренера Просинечког показао је потенцијал који поседује…

Дерби у Хумској одигран је у лепом амбијенту, пред нешто више од 20.000 гледалаца. Звезда је имала снажну подршку свог „севера“, где је на крају дуго прослављан баш сладак тријумф.
Уводни минути сусрета указивали су на отворену борбу. Почело је шансом Бабовића у првом минуту, а на другој страни узвратио је солидним покушајем Лука Миливојевић после доброг центаршута Евандра. Али, након тога следи „успаванка“ на терену. Највећа концентрација играча била је на средини терена. Обе екипе имале су појачане везне редове. Ту се водила жестока битка, са пуно грешака у пасу. Домаћин није успевао озбиљније да угрози мрежу Бајковића. Одбрамбени бедем на челу са располженим Душком Тошићем је одлично функционисао. Стрпљиво су деловали изабраници Просинечког, а са дистанце су ударце опробали Лазовић у 25. и Евандро два минута касније. Чудесном интервенцијом Бајковић је зауставио шут Волкова у последњем минуту првог дела, па се на одмор отишло без голова.

Ништа се није променило у игри ни у другом полувремену. Могао је штопер Максимовић боље да реагује у 56. минуту, када је лопту захватио главом после корнера. Партизан је био најбилижи поготку у 64.минуту када је лопта након слободног ударца Томића погодила стативу.
Изменама је Просинечки освежио наше редове. Опет је погодио у мету. Борха је заменио Лазовића и био асистент, а човек одлуке Мендеш Каду ушао је уместо запаженог Миливојевића. Када су сви очекивали крај меча Звезда је обезбедила победу. Бразилац Каду је мајсторски реаговао на повратну лопту Борхе и топовским шутем са преко 20 метара удаљености матирао је дебитанта, голмана Петровића који је добио шансу уместо повређеног Стојковића. Евро гол вредан нове победе над вечитим ривалом.

Честитке мојим момцима који су успели у кратком року да победе три пута Партизан. То много значи на плану самопоуздања. Били су одлични тактички, показали су карактер. Можда је и срећа била на нашој страни, али смо је заслужили. Мало ћемо прославити успех, а онда се окрећемо најважнијој утакмици, финалу Купа, где желимо да освојимо трофеј– истакао је видно задовољан тренер Роберт Просинечки.

Душко Тошић добио је готово све дуеле са нападачима Партизана.
Показали смо још једном, да смо овог пролећа, бољи од Партизана који је освојио титулу и на томе им честитам. Били смо храбри и стрпљиви, мада је ривал можда за нијансу у другом полувремену био бољи на терену. Хавала навијачима на подршци, били су као и обично сјајни. Учинићемо све да им се одужимо трофејом у Купу– поручио је Тошић.

Партизан- Црвена звезда 0:1(0:0)
Стадион Партизана. Гледалаца: 23.000 Судија: Миодраг Гогић (Нови Сад)
Стрелци: Каду 90+3 минуту
Жути картони: Миливојевић и Борха (Ц.звезда).
Партизан:Петровић, Миљковић, Волков, Иванов, Остојић, Камара, Бабовић, Смиљанић, Томић, Илић (од 82. Л. Марковић), Дијара.
Црвена звезда: Бајковић, Младеновић, Тошић, Максимовић, Микић, Мијаиловић, Димитријевић (од 77. Вешовић), Евандро, Миливојевић (од 69. Каду), Лазовић (од 64. Борха), Касалица.

Претходни текстДушко Николић нови шеф стручног штаба
Следећи текстЗвезда тријумфовала у Пожаревцу