Чавин гол за Милоја!

50

Ништа лепше него кад на највећи српски стадион дође екипа која читавог пролећа игра офанзивно, као што је био случај у 27. Колу Јелен Суперлиге кад  је на мегдан нашем тиму изашла Јагодина. Гости су се представили у лепом светлу, показали да њихови досадашњи резултати нису нимало случајни, али су ипак морали да честитају Звездиним играчима на више него заслуженој, иако минималној победи од 1:0.

Утакмица је одлучена у 38. минуту. Лука Милуновић је пресекао напад гостију, лепо проиграо Младеновића, а онда је лопта кренула на ивицу шеснаестерца. На њу је кренуо Борха, али је на време угледао Димитријевића који је био боље постављен, склонио се и пустио „Чаву“ да најпре направи „лажњак“ којим је два играча Јагодине натерао да уклизају у празно, а потом сјајним шутем погоди мрежу голмана Шимића. Прелеп погодак! И заслужио је Димитријевић да се радује овом евроголу после неких сличних покушаја у претходним сусретима да из сличних позиција погоди мрежу. Тада су лопте хујале тик уз стативе или изнад пречке, сад је коначно завршила тамо где треба!

Пре и после овог кључног момента, било је још прилика за голове. Покушали су Јагодиници да изненаде Бајковића. Најбољи „пакер“ Суперлиге Крстић је упослио Стојановића, а овај био помало себичан и уместо да проследи лопту Мудринском шутирао… На другој страни, уз шут главом Максимовића и два покушаја Борхе из даљине, најлепши тренутак догодио се непосредно пред победоносни погодак. Лазовић је био у продру по десној страни, одлично центрирао, а Лука Милуновић леђима окренут голу „маказицама“ шаље лопту под пречку. Нема шта, истакао се Шимић, одбранивши ударац, а „Мараканом“ су се разлегли аплаузи за оба потеза. Још се нису ни стишали, а Диитријевић је – као што смо већ описали – постигао погодак…

У наставку утакмице виђена је потпуна офанзива црвено-белих који су настојали да постигну и други погодак и тако реше све дилеме, али мало услед недодтатка среће, мало услед превелике журбе наших играча, мрежа Јагодине није се поново затресла. Најбољу прилику имао је Лазовић у 75. Минуту, кад се после одличног додавања Мијаиловића нашао сам пред Шимићем, али је помало неспретно реаговао и та прилика је отишла у неповрат.

Ипак, памти се и пише победа, а и игра је поново у успону, тако да можемо да будемо оптимисти пред наредне две велике утакмице – „вечити дерби“ с Партизаном 5. маја и, потом, сусрет против чачанског Борца у финалу Купа, у којем очекујемо да на „Маракану“ стигне трофеј.

За крај подсећамо на прелепу и веома емотивну слику с почетка утакмице. Звонко Милојевић, наш некадашњи чувар мреже који је са Звездом освајао многе титуле, па и ону клупског првака света  у Токију 1991. године, дошао је на „Маракану“ да види дуел своја два тима – Звезде и Јагодине из које је кренуо у фудбалску орбиту. Наш Милоје, наш „Ћуран“, са атлетске стазе је поздравио навијаче који су и овога пута показали да га никад нећем заборавити и да ће му пружити сву потребну подршку да добије битку са тешком повредом.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈАГОДИНА 1:0 (1:0)
Стрелац: Димитријевић у 38. минуту. Стадион Црвене звезде. Гледалаца: 9.000. Судија: Гогић (Нови Сад).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Вешовић, Младеновић, Крнета, Максимовић, Мијаиловић, Евандро, Лазовић, Борха, Димитријевић, Милуновић.
ЈАГОДИНА: Шимић, Дукић, Илић, Живановић, Пројић, Ђенић, Гогић, Крстић, Марјановић, Мудрински, Стојановић.

Претходни текстМотивисано на Јагодину
Следећи текстСјајни црвено бели без снаге у завршници