Црвена звезда освојила 26. титулу првака

42

Одбојкашице Црвене звезде освојиле су 26. пут титулу првака Србије, пошто су у финалној серији плеј – офа Винер Штедише Супер лиге, са 3:1 у победама савладале НИС Спартак из Суботице.

У изванредној атмосфери препуне дворане „Дудова шума“ у Суботици, одбојкашице НИС Спартака и Црвене звезде приказале су све најлепше што одбојка може да пружи. Борбеност обе екипе је биле максимална, а лепи потези и једних и других смењивали су се као на траци. У неизвесној и изједначеној борби одлучивала је једна лопта у другом и четвртом сету и не би сигурно било незаслужено да су Суботичанке тријумфовале. Одбојкашице Црвене звезде су биле смиреније у одлучујућим тренуцима и уз неопходну дозу среће, која увек прати храбре, успеле да се врате из резултатског минуса (0:2) и остваре трећу, титуле вредну победу.

Горан Ћато, председник председништва УОКПЛ, предао је Ани Бјелици, капитену Црвене звезде, пехар намењен прваку Србије.
Ненад Јовановић, члан Управног одбора Компаније Винер штедиша осигурања, предао је Ани Бјелици, капитену Црвене звезде, чек на 1 100 000 динара, награду победнику Винер Штедише Супер лиге.

Ана Аврамовић, потпредседник председништва УОКПЛ, предала је Даници Раденковић, капитену НИС Спартака, пехар намењен финалисти плеј – офа.
Ненад Јовановић, члан Управног одбора Компаније Винер Штедише осигурања, предао је златне медаље одбојкашицама Црвене звезде.
Зоран Олајић, директор НИС Спартака, предао је сребрне медаље одбојкашицама НИС Спартака.

Након меча у коме су се наше одбојкашице супериорно вратиле у игру и одбраниле „дуплу круну“, тренер црвено белих дама Ратко Павличевић честитао је девојкама на блиставој партији коју су показале вечерас на паркету „Дудуве шуме“.
Ово је најбоља победа на првенству, пре свега што се завршила на овакав начин, али оно што је најзначајније од свега јесте да су девојке показале велику храброст. Чињеница да су преокренуле резултат од 2:0 само говори да су праве играчицеЗвезде – нагласио је Павличевић.

НИС СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (18:25, 25:27, 25:21, 26:24 и 15:12)
Хала спортова „Дудова шума”. Гледалаца: 2.000. Судије: Анђелко Поповић (Сремски Карловци) и Игор Миљковић (Београд). Трајање меча: 119 минута. Резултат у серији: 1:3.
НИС СПАРТАК: Мемишевић (либеро), Трнић 13, Цветићанин 18, Хелић 21, Вујчин, Д. Раденковић 4, К. Раденковић, Т. Матић 19, Оулић 1, Мрдак 11, Д. Матић. Тренер: Дамир Петковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Будровић 3, Чанак, Ракић 18, Поповић 2, Радуловић 2, Пушић, Медаревић, Кубура, Кецман 15, Валчић (либеро), Лукић 26, Стевановић 15. Тренер: Ратко Павличевић.

Претходни текстЦрвено бели поражени у Новом Саду
Следећи текстХРИСТОС ВАСКРСЕ