Победом у финале Купа

44

Фантастичном игром у реванш мечу полуфинала националног Купа првотимци црвено-белих су савладали највећег ривала и пласирали се у финале.

Шеф стручног штаба Црвене звезде одлучио се за делимично дефанзивнију тактику, а чак пет везних играча одмах су били јасан знак да ће наши момци чекатио своју прилику из контранапада. Нервоза је учинила своје, ређале су се шансе…Морамо да захвалимо срећи што након изгледних прилика Иванова, Дијаре и Марковића резултат на семафору није био активан у корист Партизана.
На прву озбиљнију прилику Звездаши су чекали до 25. минута утакмице. Дарко Лазовић одузео лопту Немањи Рнићу на 60 метара од гола Партизана, стуштио се према Владимиру Стојковићу, оставио иза себе Рнића, али га је у последњем тренутку стигао Иванов и избио му лопту, тако да је погодио Стојковића у руку.  Било је то све кад је прво полувреме реваш меча у питанју…
…а онда се покренула Звездина машина…

Сјајном игром у одбрани затворили смо све прилазе Бајковићевом голу, а контранапади су били све ефикаснији. Чекао се погодак, а он је стигао у 63. минуту  и то у режији наших креативаца. Тандем Евандро-Борха је опет развеселио све Делије, и то како…Милиметарски прецизан пас у простор за Дарка Лазовића који минијатуром вара немоћног Рнића, а потом рутински матира голмана црно-белих. Гол који је означио почетак славља на северној трибини комшијског стадиона.

Седамнаест минута касније слична ситуација на терену, а ефекат исти. Само су актери били нови. Милуновић и Борха су изиграли одбрану Партизана, а Колубијац је опет натерао Стојковића да извади лопту из мреже.
Перфектан крај полуфиналне приче…
Меч за 24. трофеј у нашем најмасовијем такмичењу изабраници Роберта Просинечког одиграће 16. маја у Новом Саду против екипе чачанског Борца.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:0)
БЕОГРАД – Стадион „Партизан“. Гледалаца: Око 30.000. Судија: Милорад Мажић. Помоћници: Игор Радојичић и Милован Ристић. Четврти судија: Дејан Сантрач.
ПАРТИЗАН: Стојковић – Аксентијевић, Рнић, Иванов, Волков – Камара (од 54. Смиљанић), Бабовић – Томић, Вукић (од 73. Илић), Марковић – Дијара (од 85. Нинковић).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић – Вешовић, Максимовић, Тошић, Младеновић – Мијаиловић, Димитријевић (од 71. Каду), Миливојевић, Евандро – Лазовић (од 74. Борха), Касалица (од 79. Милуновић).

Претходни текстСпартак савладао Звезду
Следећи текстДупла срећа Лазовића