Црвена звезда – Партизан 2:0

48

Први полуфинални сустрет у Купу Србије између вечитих ривала Црвене звезде и Партизана завршен је победом нашег тима резултатом 2:0. Голове за црвено бели тим дали су Лука Милуновић у 19. и Филип Касалица у 76. минуту.

Победа за самопоуздање, али што је још битније стекли су значајан капитал пред реванш који је на програму кроз три недеље у комшилуку. Изабраницима Роберта Просинечког није се отворило много шанси ка голу, али две су зналачки искористили. И то дебитанти на дербијима са „вечитим“ ривалом. Милуновић и Касалица пишу неку нову историју Црвене звезде.

Меч је почео доминацијом црно белих, који су већ у четвртом минуту имали шансу за задрмају мрежу Бајковића, да би у 15 минуту Звезда преко Борхе створила себи прву шансу. Само четири минута касније после катастрофалне одбране Партизана, Евандро је упослио Милуновића који је утрчао искоса са леве стране у шеснеастерац и масјторски пребацио лопту преко Стојковића.

У наставку се могло видети још шанси нашег тима, али ни једна која би могла озбиљније да угрози гол Владимира Стојковића. Међутим у 76. минуту, док се борха градио на неких 20–так метара од гола црно–белих, видео касалицу који утрчава у казнени простор, потурио му лопту између два дефанзивца Партизана и под фаулом савладао голмана Партизана.

Звезда блиста у највећем сјају, а све је то имало прилике да види 48 637 гледалаца на нашој Маракани.

 

Претходни текстЗвезда повела 2:0 у серији
Следећи текстПросинечки: Момци, честитам!