Алекса Марић други у Истанбулу

88

Алекса Марић репрезентативац Црвене звезде, заузео је одлично друго место у трци Ц 1 “Полонеској” у Истанбулу у категорији бициклиста до 23 годинеу и освојио је нових десет  светских бодова, првих у сезони!

Стартовало је још двоје српских такмичара. Репрезентативац крагујевачког Радничког  Бојан Ђурђић је у изузетно јакој конкуренцији у елити био 12. и уписао нових шест УЦИ бодова, док је Јована Црногорац из БК Нови Сад била седма у женској трци за елиту и поред проблема са бициклом и освојила је 16 УЦИ бодова.
Стаза је била прекривена снегом, уз то и расквашена  тако да су возили кроз дубоко блато – каже Немања Вајс српки селектор за планински бициклизам.  – На трци су учествовали бициклисти из 12 земаља што је  пооштрило конкуренцију. У среду се  селимо на Кипар у тренинг камп “Салкано тима” и очекујем у наставку сезоне  још боље резултате. У целини, пријатно сам изненађен овим високим пласманима,  је  нико у Србији није могао да тренира последњих 15 дана због хладноће и снега.
Јована Црногорац, Бојан Ђурђић и Алекса Марић, прошле године  шампиони Србије у планинском бициклизму, у новој сезони возиће и за интернационални  “Салкано тим” чији је спонзор турска фабрика бицикала Салкано, највећа у региону!

Претходни текстПромоција књиге „Жеравица светске кошарке“
Следећи текстНови спонзор Звезде – Дива