Бронза за Герасименка

44

Српски џудиста Дмитри Герасименко бронзом на Светском купу у Тбилисију у Грузији употпунио је одличан викенд за наш спорт. Герасименко је у националном кимону освојио златно и три бронзана одличја чиме је изборио норму за ОИ у Лондону 2012.

Герасименко репрезентативац Србије и узданица ЏК Црвена звезда у категорији до 90 килограма победом ипоном ( 10:0) над Французом Винсентом  Масимином. У истом стилу српски репрезентативац наставио је и у другом колу и одличног Британца Ендруа Брнса победио на јуко (5:0). Ни Грузијац Зураб Звидаури, легенда џудо спорта није нашао решење за српског џудисту. За само 2 минута и  33 секунде Дмитри Герасименко је ипоном решио меч са Грузијцем Звидауријем. Ипак у четвртом колу Варлам Липартелиани, домаћа џудока и златни са ОИ у Пекингу налази решење за Дмитри Герасименка. У првом колу репасажа у мечу за бронзано одличје, српски џудиста није дао ни мало простора за маневар Канану Нагиyеву  из Азербејџана. Ипоном ефектно Герасименко додаје још једно бронзано одличје са Светских купова.
Драго ми је да сам наставио са одличним резултатима и уједно се уписао у овај фанстастичан  српски спортски викенд–  биле су прве речи Дмитрија Герасименка. – Све мечеве сам решио убедљиво што је најбољи доказ да сам у одличној форми. Такмичења која су преда мном сада су најбоља  провера и припрема за Олимпијске игре у Лондону.

Претходни текстЈош једна победа кошаркашица
Следећи текстЦрвено бели бољи од Младог радника