Победа за крај

32

Тачку на прву фазу припрема фудбалери Црвене звезде ставили су у Требињу. Минулих дест дана рада у Будви  подвукли су  победом над домаћим Леотаром – 2:0. Голове за наш тим постигли су Миливојевић и Ожеговић.

Последњи тест меч у овај фази припрема тренер Просинечки почео је са следећим саставом: Бајковић, Микић, Максимовић, Тошић, Младеновић, Мијаиловић, Перовић, Миливојевић, Лазовић, Касалица и Асамоа.
Од самог старта приметно је било да су и једној и другој екипи тешке ноге, што је било и за очекивати у овој фази припрема, па је у првих 20 минута виђено много грешака и погрешних додавања на средини терена. У 12. минуту после једног продора по левој страни повредио се Филип Касалица, па је на његово место ушао Марко Вешовић. Растрзану и неповезану игру наш тим успео је ипак да „неутралише“ голом, односно вођством у 20. минуту, када је прекид искоса са десне стране идеално извео повратник Марко Перовић, послао лопту у срце шеснаестерца домаћина, где се најбоље снашао Лука Миливојевић и постигао свој првенац у црвено-белом дресу.

Већ на самом старту другог полувремена Просинечки је извршио неколико измена па су на терен изашли Кировски, Петковић, Мирић, Стојковић, Јанковић и Ђуричковић, док је као што смо већ поменули Касалицу на самом почетку меча заменио Вешовић.
У 70. минуту црвено-бели су дуплираали предност, преко младог Ожеговића који је заменио Асамоу и резантним ударцем са 15-ак метара крунисао лепу акцију коју су извели Јанковић и Мирић. ДПет минута пре краја лепу акцију су извела „наша деца“, Јанковић и Ожеговић. Први је пробио по боку упутио центаршут на Ожеговића који ипак није успео да се избори за позицију за шут поред дефанзиваца домаћина.
И то би било све што се тиче фудбала у Требињу, али и у првој фази припрема. Експедиција нашег клуба сутра се враћа за Београд, у понедељак ће добити вољно, у уторак је заказан нови тренинг, а већ наредног дана, у среду, следи поновни одлазак, овога пута на турско приморје.
Мислим да смо одиграли добро за ову фазу припрема. Није било пуно квалитета у нашој игри, често смо грешили у предаји лопте, нисмо имали пуно течности у игри и тим сегментима нисам задовољан. Са друге стране видео сам код играча доста жеље и трчања, и доста испуњених тактичких задатака. Мислим да ће у Анталији све доћи на своје место, јер нам тамо тек предстоји рад на уигравању и тактичко-техничком усавршавању – изјавио је Просинечки после меча.

Претходни текстПораз у Голубовцима
Следећи текстЈош једна победа кошаркашица