Победа у Петровцу

66

И други тест меч на припремама у Будви фудбалери Црвене звезде решили су победом. У Петровцу су одмерили снаге са истоименом екипом и били бољи за један гол – 1:2 (0:2). Оба гола за наш тим постигао је Дарко Лазовић.

 Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки је на утакмици против екипе Петровца извео следећи састав: Бајковић, Микић, Тошић, Максимовић, Петковић, Миливојевић, Евандро, Каду, Лазовић, Касалица, Асамоа.
Већ у 10. минуту, видели смо одличну акцију Евандра и Кадуа на средини терена, након које је лопта дошла до Асамое, па до Дарка Лазовића на десној страни, који је ушао у казнени простор и шутирао левом ногом преко гола. Два минута касније, Црвена звезда дошла је у вођство. Била је то акција која је текла по левој страни, комбиновали су Касалица и Петковић, који је упутио центаршут у средину казненог простора, дефанзивац домаћина Голубовић је неспретно реаговао и погодио оквир свог гола. Лопта се потом одбила право на Лазовића, коме није било тешко да је спроведе у мрежу. Нова промена резулата догодила се у 30. Минуту. Након комбиновања на средини терена, до лопте је дошао Лазовић, повукао је и у свом стилу ушао у казнени простор домаћина. Уследио је неодбрањив ударац са 15 метара у супротну „малу мрежу“, за вођство Звезде од 2:0, и други погодак на овом мечу Звездине „осмице“. У другом полувремену извршено је неколико измена. Међу стативе нашег гола стао је Кировски, Стојковић је на позицији десног бека заменио Микића, док су уместо Тошића и Максимовића на позицијама централних бекова заиграли Крнета и Михајловић. Никола Петковић је своје место левог бека уступио Филипу Младеновићу, а Срђан Мијаиловић је заменио Луку Миливојевића који је данас забележио своје прве минуте у црвено-белом дресу. Бразилци Евандро и Каду су такође замењени, а на њиховим позицијама заиграли су Димитријевић и Јанковић. Касалица и двоструки стрелац Лазовић, своја места су уступили Марку Вешовићу и још једном дебитанту, Марку Мирићу.

Звезда је наставила теренску доминацију, и у 50. минуту створила још једну опасну ситуацију. Вешовић је прошао по страни, желео је да центрира али му је лопта прешла преко ноге и погодила горњи део пречке. Три минута касније, свој ударац опробао је и Младеновић. У 65. минуту добру прилику имао је Петровац. Након слободног ударца са двадесетак метара, истакао се Кировски који је одбио лопту до нападача Петровца, а затим још једном одлично реаговао након шута и спречио промену резултата. У наставку утакмице, још један играч је дебитовао у нашем дресу. Млади Огњен Ожеговић заменио је Асамоу. Петровац је у 78. минуту најавио да би резултат могао да буде промењен. Домаћи тим је најпре погодио пречку, а потом је одбијену лопту поново захватио један играч домаћина, али је Кировски одбранио сигуран гол. Ипак, три минута касније није било помоћи – Мијаиловић је на 20 метара од гола изгубио лопту, чему је умногоме кумовао и катастрофалан терен. Леверда је украо лопту и са 16 метара шутирао под пречку истрчалог Кировског, и поставио, испоставиће се, коначан резултат утакмице.

Задовољан сам ониме што су играчи пружили, иако је терен био заиста лош, поготово у другом полувремену. У првом је jош некако и могло да се игра, али је у другом било заиста превише блата и акције нису могле да се повежу. Упркос томе, екипа је показала велику жељу, труд и хтење, иако смо јуче имали два изузетно тешка тренинга. Петровац је борбена екипа, и ова провера нам је добро дошла против таквог тима– рекао је тренер Роберт Просинечки после  меча.
 

Претходни текстБКК Раднички прва препрека у Купу
Следећи текстПао и Железничар