Срећна Вам Олимпијска година

129

Спортско друштво Црвена звезда одржало је данас традиционални новогодишњи коктел и промоцију календара за 2012. годину.

Спортистима, представницима клубова, пријатељима, звездашима, медијима на почетку се обратио Проф. Др Петар Шкундрић, председник Супштине.
Почаствован сам што на крају ове, у целини посматрано, успешне године могу да се захвалим свим нашим спортистима, поготову најмлађим. Имали смо тешку годину и почетак следеће године треба да буде почетак консолидације клубова Спортског друштва у целини. Захваљујем се руководству Спортског друштва и Клубова на труду и стварању што оптималнијих услова, захваљујем се навећој армији присталица Црвене звезде и обећавамо боље дане у Новој години, рекао је између осталог Проф. Др Петар Шкундрић.

Тема календара Спортског друштва Црвена звезда за 2012. годину су Звездини олимпијци. Спортисти који су у прошлости освајали медаље на Олимпијским играма, али и они који ће представљати Србију и Црвену звезду у Лондону 2012. године, а то су за сада стрелкиња Зорана Аруновић, џудиста Дмитриј Герасименко, атлетичарка Татјана Јелача, ватерполисти Марко Аврамовић и Гојко Пијетловић… Верујемо да ће до почетка Олимпијских игара бити још више звездиних спортиста у дресу Србије.

Великим аплаузом поздрављени су и Звездини досадашњи освајачи медаља на Олимпијским играма рукометаш Бранко Штрбац (злато, Лос Анђелес 1984.), фудбалери Владица Поповић (сребро, Мелбурн 1956.) и Душан Маравић (злато, Рим 1960.), Јасна Шекарић (злато и бронза, Сеул 1988, сребра у Барселони 1992, Сиднеју 2000 и Атини 2004.), кошаркашица Елеонора Вилд (сребро, Сеул 1988.).

У име свих освајача медаља и будућих Звездиних олимпијаца присутне је поздравила Зорана Аруновић, захвалила се и пожелела свим спортистима Црвене звезде успешну Олимпијску 2012.

Немогуће је заобићи господина у копачкама – Душана Маравића. Легендарна полутка Црвене звезде радо се присетила највећег успеха нашег репрезентативног фудбала.
У Риму 1960. године смо постигли највећи успех у историји нашег фудбала. Увек се радо сетим полуфиналног меча против Италијана (1:1) и великог финала у којем смо без већих проблема славили победу над Данцима (3:1). Поносам сам што сам као члан „плавих“ проносио славу Црвене звезде широм света, а надам се да ће то бити случај на Играма у Лондону наредне године –  јасан је славни Душан Маравић
Председник Управног одбора СД Црвена звезда Александар Боричић се надовезао на речи Петра Шкундрића и истакао задовољство учињеним у 2011. години.
Слажем се са свим ставовима које је изнео председник скупштине Петар Шкундрић. Јасно је да смо ове године уз доста трбуленција и проблема стабилизовали велики број клубова, а наша обавеза је да у следећој години Звезди обезбедимо велики број трофеја – јасан је био Александар Броричић.

Турбулентна у правом смислу те речи била је година кошаркашког клуба Црвена звезда. Од понора до светле будућности у кратком се може описати година која је на измаку. Свакако да је Небојша Човић симбол историјских промена на Малом Калемегдану.
Много посла је учињено претходне године. Клуб је стабилизован, постављен на здраве основе и мени је то најважније. Нема сумње да ће уз Светислава Пешића и спортски резултати доћи у најскоријем периоду – поносан је Небојша Човић 
Оптимизам и добро расположење излазило је из сваке реченице наше највеће узданице на Олимпијским играма у Лондону – Зоране Аруновић.
Не могу да верујем колико је мало остало до Олимпијских игара у Лондону. Узбуђена сам чим посмислим на отварање али и на турнир на којем желим да постигнем свој најбољи резултат. Наравно, до одласка у Велику Британију нас очекује још много посла и нестрпљиво очекујем наставак припрема за најважнији турнир у каријери – завршила је наша Зорана и потом истакла да се нада да ће њена искунија колегиница и највећа подршка Јасна Шекарић такође обезбедити норму за Олимпијске игре 2012. године. 


Претходни текстДелегација МОС-а у посети СД Црвена звезда
Следећи текстИ Касалица Звездин