Звезда узела први сет

80

Одбојкашице Црвене звезде поражене су у 4. колу ЦЕВ Лиги шампиона од екипе Динама из Москве са 1:3 (18:25, 25:23, 21:25, 14:25) . У лепој атомсфери, пред око 800 навијача у СЦ „Шумице“, црвено-беле пружиле су солидну партију, против фаворизованог ривала.

Наше играчице у меч су ушле веома стегнуто, без концентрације, па је екипа из Русије више него лако у своју корист решила први део игре. Неколико техничких грешака али  и лоших процена онемогућиле су изабранице Ратка Павличевића да пруже јачи отпор.

Звезда је бљеснула у другом сету. Одличан старт, мали пад у средини  и феноменална завршница. Игра која младом тиму треба да буде модел у наставку сезоне. У том периоду одличне су била Ана Бјелица и Љубица Кецман које су сигурном игром водиле Звезду до првог сета у Лиги шампиона.

Изгубљени сет разбудио је Динамо. Немица Грун, која је на овој утакмици дебитовала у дресу Московљана, дикитирала је темпо игре. Она је сјајним  потезима  дала „крила“ и осталим играчицама ривала које су на крају стугле до рутинске победе. После 93 минута игре Рускиње су уписале заслужен тријумф.

И поред пораза Звезда се није обрукала. Екипа Ратка Павличевића деловала је одлично на терену.
Девојке су радиле оно  о чему причају целе сезоне, „играле“ су се, док им је лице красио широк осмех. Велико искуствно за млади тим који ће у будућности, ако настави са вредним радом, бити кадар за велика дела. 
Ана Бјелица била је најефикаснија у црвено-белом тиму са 17 освојених поена.
Задовољне смо. Не само што смо стигле до првог сета, већ зато што смо дошле до препозантљиве игре. Нисмо смеле да дозоволимо велике падове. Да није било  њих, сигурна сам да би могле озбиљније да припретимо.
Бојана Радуловић истиче да су гошеће биле слабије него у првом сусрету.
Одиграле смо солидан меч. Држале се до последњег сета, мало нам је фалило да уђемо у неизвесну завршнису. Велико искуство које ће нам много значити у домаћем превенству.
Звезда следећи меч у најјачем европском такмичењу игра 12. јануара у Италији против екипе Скаволинија.

 

Претходни текстГерасименко пети на Гран Прију
Следећи текстМлади радник лечи евро ране