Калуђеровић погодио за спас

53

Фудбалери Црвене звезде победили су у 14. колу Јелен Суперлиге. Црвено-бели сломили су отпор Рада у самој завршници  и уписали веома важне бодове. Меч на стадиону „Обилића“ на Врачару посматрало је око 3000 гледалаца, а Звезда је током свих 90. минута имала велику подршку навијача.

После пораза у 141. вечитом дербију и свих превирања у клубу у претходних седам дана наши играчи су веома лоше отворили утакмицу. Рад је у првом полувремену диктирао темпо игре. Домаћин је на све начине покушавао да лопту дотури на десно крило, до брзоногог  Предрага Луке и тако угрози голамана Бајковића. После неколико полуприлика са обе стране, екипа са Бањице је у 39. минуту после корнера дошла до поготка. Лопту је у игру убацио Божичић, а сјајно реаговао Иван Рогач и главом матирао голамана нашег тима. До краја полувремена није било већих узбуђења, па су „грађевинари“ на одмор отишли са голом вишка.  Изабраници Роберта Просинечког у наставак су ушли много борбеније, спремни да преокрену резултат и дођу до победе. Звезди се теренска иницијатива исплатила у  59. минуту. Евандро и Борха одлично си комбиновали, Колубијац је саиграчу лопту наместио као на тацни, а „маестру“ није било тешко да прецизним ударцем са 14 метара савлада голмана Даниловића.  Звезда је наставила да напада, али без озбиљније прилике да се угрози гол Рада . И када се чинило да ће ривали поделити бодове на сцену ступа Андрија Калуђеровић. На овом мечу џокер Роберта Просинечког (заменио Мезенгу), искористио је одличан пас Петковића, спретном реакцијом преварио Даниловића и у 93. минуту  донео велику радост нашим навијачима. 

Звезда се у последњем колу јесењег дела шампионата састаје са екипом Војводине.
Дарко Лазовић пружио је солидну партију на овој утакмици. 
Показали смо да имамо карактер. Нисмо добро отворили меч, Рад је одиграо одлично прво полувреме али смо ми у наставку дошли до жељене игре и резултата. Збили смо редове у паузи, дали све од себе и на крају уз мало среће дошли до победе– истако је Лазовић. 
Роберт Просинечки био је задовољан представом коју су његови момци пружили.
Знао сам да ће бити тешко играти и мотивисати екипу пред ову утакмицу. У првом полувремену нисмо били на нивоу, али за приказану игру у другом делу  играчи заслужују похвале. Показали су да имају велики карактер. И да је остало 1:1 моје излагање  би било потпуно исто. На крају смо ипак имали и среће да победимо. Очекује нас тежак меч са Војводином , даћемо све од себе да тријумфом завршимо први део сезоне– рекао  је млади стратег.

Стадион: „Обилића“. Гледалаца: 3000, Судије: Крстић (Београд), Ђурђевић (Крушевац), Којић (Поповац). Стрелци: Рогач 39, Евандро 59, Калуђеровић 93. Минут.  Жути картони: Јовановић, Лековић, Андрић и Рогач  (Рад).
Рад:  Даниловић, Јовановић, Оцокољић, Рогач (од 73. минута Станојевић), Распоповић, Лековић, Божичић (од 58. минута Андрић), Митровић, Миливојевић, Лука, Којић (од 69. Перовић).
Црвена звезда: Бајковић, Микић, Мијаиловић, Ади, Петковић, Ковачевић, Евандро, Вешовић (од 62. минута  Димитријевић), Лазовић, Борха, Мезенга (од 75. минута Калуђеровић). 

Претходни текстЦрвено-беле убедљиво тријумфовале
Следећи текстСребро Шекарићевој