Лукић: Одговорност мора да постоји

55

На конференцији за новинаре, која је одржана у медија центру Црвене звезде, председник клуба Владан Лукић причао је о проблемима са којима се Звезда сусреће.

Доста смо се консултовали око даљих корака, али те ствари не смеју преко ноћи да се доносе. Једноставно смо донели закључак да стави не функционишу по плану. Поред тога што је наш спотски директор велики пријатељ и велики Звездаш, резултати нису били адекватни. Аџић досад није сам обављао ту функцију, имао је низ сарадника. Али није овде реч о струци, свако мора да сноси одговорност.
Лукић је истакао да је потребно време да се овакве ствари превазиђу.
Звезда мора да побеђује. Мора да нам буде приоритет да узмемо шест бодова што су нам преостала. Имамо доста планова, али у интересу Звездаша није да се све изнесе у јавност.
Председник Црвене звезде напоменуо је да имају сјајан однос са навијачима.
Немам проблем да седнем са навијачима и да попричамо на сваку тему. Њихова реч се поштује и ја њих увек саслушам. Још вече после дербија сам разговарао са навијачима и саслушао све шта имају да кажу.  Ова два кола што су нам преостала морамо до краја да изнесемо, и нећемо журити са постављањем новог спортског директора.

Лукић је напоменуо да је Звезди потребан човек који је спреман у сваком тренутку да помогне Звезди.
Свако ко буде евентуални кандидат имаће задатак да нас убеди да је баш он за то место. Ја нисам задовољан постигнутим резултатом. Није све било на Ивану Аџићу, али за неке ствари мра да се сноси одговорност. Није он крив због повреда Кадуа, Лазовића… Наглашавам, он је сам, из моралних разлога увидео да не ради свој посао добро, и самим тим  дао оставку на функцију спортског директора.
Владан Лукић се осврнуо и на размирице у тиму.
Мислим да је Робер Просинечки добар човек и добар тренер, а то што он и Вилотић нису нашли заједнички језик то је већ друга ствар. Тренер треба да буде ауторитет, а Просинечки је рекао да Вилотић није више у првом тиму, и ја то поштујем.

Претходни текстЦрвено-бели верују у пролаз
Следећи текстПионири први у групи